autor:

Fara foto
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dedytel (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
1/2 kg carne de pasare (piept, pulpe), 100 g ciuperci, 50 ml untdelemn,200 g unt, o cutie de sardele, 10 masline, 100 g sunca, 2-3 castraveciori acri, un ou, o ceapa, o lingurita cu virf mustar, 100 ml vin, 2 linguri rom, sare, condimente de pasteta

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste intr-o cratita, in untdelemn 2 minute, apoi, se adauga bucatile de carne, ciupercile, vinul, romul, sarea si condimentele.
Se lasa sa se friga la foc mic, acoperite sau se introduce cratita in cuptor, acoperita ca sa ramina carnea moale si suculenta. Daca este nevoie, se
pune putina apa, avind grija ca la sfirsit, sosul sa fie scazut. Cind furculita intra cu usurinta in carne, inseamna ca aceasta este gata. Dupa ce s-a racit si
s-a scos de pe oase, carnea se trece de 3 ori prin masina de tocat, impreuna cu sardelele si cu untdelemnul lor. Untul se freaca pina ce devine moale, apoi se adauga tocatura, sunca, maslinele, castraveciorii acri, rasi prin razatoarea cu
gauri mici si scursi de zeama si oul fiert tare - toate taiate in cuburi mici.
Se amesteca bine si se adauga mustar si sare fina dupa gust. Pasteta se aranjeaza pe un platou, si apoi se tine in frigider ca sa se intareasca. Cu pasta neintarita se pot face sandwich-uri, dar se poate folosi si ca umplutura pentru rulada.
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasteta de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Medalion de somon cu cartofi natur la cuptor.

Medalion de somon cu cartofi natur la cuptor.

Se spala bine medalionul de somon si se aseaza intr-o tava yenna,pe langa care punem o ceapa rosie

9 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Cocktail de creveti

Cocktail de creveti

Se pune la fiert un vas mare cu apa, sare, si putina zeama de lamaie. Cand a fiert se ia de pe foc

6 voturi    5 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de pasare (piept
  • pulpe)
  • 100 g ciuperci
  • 50 ml untdelemn,200 g unt
  • o cutie de sardele
  • 10 masline
  • 100 g sunca
  • 2-3 castraveciori acri
  • un ou
  • o ceapa
  • o lingurita cu virf mustar
  • 100 ml vin
  • 2 linguri rom
  • sare
  • condimente de pasteta

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
File de macrou cu sos Worchester și garnitură de orez