autor:

Fara foto
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dedytel (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
1/2 kg carne de pasare (piept, pulpe), 100 g ciuperci, 50 ml untdelemn,200 g unt, o cutie de sardele, 10 masline, 100 g sunca, 2-3 castraveciori acri, un ou, o ceapa, o lingurita cu virf mustar, 100 ml vin, 2 linguri rom, sare, condimente de pasteta

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste intr-o cratita, in untdelemn 2 minute, apoi, se adauga bucatile de carne, ciupercile, vinul, romul, sarea si condimentele.
Se lasa sa se friga la foc mic, acoperite sau se introduce cratita in cuptor, acoperita ca sa ramina carnea moale si suculenta. Daca este nevoie, se
pune putina apa, avind grija ca la sfirsit, sosul sa fie scazut. Cind furculita intra cu usurinta in carne, inseamna ca aceasta este gata. Dupa ce s-a racit si
s-a scos de pe oase, carnea se trece de 3 ori prin masina de tocat, impreuna cu sardelele si cu untdelemnul lor. Untul se freaca pina ce devine moale, apoi se adauga tocatura, sunca, maslinele, castraveciorii acri, rasi prin razatoarea cu
gauri mici si scursi de zeama si oul fiert tare - toate taiate in cuburi mici.
Se amesteca bine si se adauga mustar si sare fina dupa gust. Pasteta se aranjeaza pe un platou, si apoi se tine in frigider ca sa se intareasca. Cu pasta neintarita se pot face sandwich-uri, dar se poate folosi si ca umplutura pentru rulada.
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasteta de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Dourada cu legume

Dourada cu legume

Pestii se curata, temperam cu sare, piper si dupa 15-20min introducem la cuptor(grill) si ii coacem

10 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Macrou la grill (gratar)

Macrou la grill (gratar)

Macroul este un peste care se pregateste repede neavand solzi,doar trebuie eviscerat,are un gust

15 voturi    23 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de pasare (piept
  • pulpe)
  • 100 g ciuperci
  • 50 ml untdelemn,200 g unt
  • o cutie de sardele
  • 10 masline
  • 100 g sunca
  • 2-3 castraveciori acri
  • un ou
  • o ceapa
  • o lingurita cu virf mustar
  • 100 ml vin
  • 2 linguri rom
  • sare
  • condimente de pasteta

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Peste umplut cu legume