autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

PASTETA DIN CARNE CU CIUPERCI

Autor: Victor Radu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victor Radu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iunie 2008

Ingrediente
1/2 kg carne de porc si vitel, 50 ml untdelemn, 100 g franzela, 100 ml lapte, 200 ml smintina groasa, 30 ml rom sau coniac, 4 oua, 100 g ciuperci, 100 g ceapa, cite un virf de cutit sau de lingurita din fiecare condiment de pasteta, o lingurita de sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Ceapa taiata in felii se caleste, 2 minute, in tot untdelemnul, se adauga apoi ciupercile bine spalate si taiate in felii si se lasa acoperite, la foc mic, pina cind scade apa ce o contin.Carnea, franzela inmuiata in laptele rece(pina ce il absoarbe) neintoarsa si ciupercile reci se trec de 2 ori prin masina de tocat.La tocatura se adauga smintina, romul sau coniacul, galbenusurile, condimentele si sarea , amestecindu-se bine; dupa aceea, se amesteca usor, prin rasturnare, cu albusurile batute spuma.Compozitia se desarta intr-o forma de tabla inoxidabila de 35/6 cm, sau in doua forme mai scurte, unse bine cu unt sau margarina solida.Se introduc in cuptorul bine infierbintat, in tava cu apa fierbinte, pusa din timp in timp in cuptor.Pasteta se coace cca o ora, insa dupa cca 30 minute, focul se reduce, ca sa nu se rumeneasca prea mult.Pasteta se lasa sa se raceasca in forma; apoi se trece cu cutitul pe marginea formei se pune platoul deasupra, rastoarna si se orneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "PASTETA DIN CARNE CU CIUPERCI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciuperci cu bacon la tigaie

Ciuperci cu bacon la tigaie

Pentru o gustare rapidã sau un fel principal sau chiar garniturã... * Baconul se pune la prãjit

8 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
MUSACA DE CARNE CU CARTOFI SI ROSII

MUSACA DE CARNE CU CARTOFI SI ROSII

Se toaca ceapa si se prajeste in ulei,se adauga carnea,sarea,piperul,bulionul si se fierb pana scade

57 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de porc si vitel
  • 50 ml untdelemn
  • 100 g franzela
  • 100 ml lapte
  • 200 ml smintina groasa
  • 30 ml rom sau coniac
  • 4 oua
  • 100 g ciuperci
  • 100 g ceapa
  • cite un virf de cutit sau de lingurita din fiecare condiment de pasteta
  • o lingurita de sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Victor Radu
Supa de linte si pui

Supa de linte si pui

1.Se taie cubulete ceapa, morcovul, telina, ciupercile. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Supe de carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Orez cu pui