autor:

» » Mancaruri cu carne

PASTETA DIN CREIER CRUD

Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Ingrediente
500 g creier de porc sau de vitel, 100 g unt, 150 g ceapa, 200 ml frisca sau smintina dulce, 4 oua, 30 ml rom sau coniac, cite un virf de cutit sau de lingurita condimente de pasteta, o lingurita cu virf sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Ceapa, rasa fin sau taiata marunt, se caleste 2 minute in unt.Creierul crud se marunteste cu furculita, frecindu-se cit se poate de bine, apoi se adauga ceapa calita, galbenusurile, smintina sau coniacul, sarea si condimentele, amestecindu-se bine ca sa se omogenizeze.Se adauga apoi, albusurile batute cu spuma, amestecindu-se usor prin rasturnare, cu telul, de jos in sus.Compozitia se pune in forma (sau in doua forme) din tabla inoxidabila, lunga si ingusta, bine unsa cu unt sau margarina solida (lasind un spatiu liber de 2-3 cm pina la gura formei ca sa aiba loc sa creasca). Daca s-a pus compozitia in doua forme, pastetele se vor coace deodata.Formele se pun in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "PASTETA DIN CREIER CRUD" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 500 g creier de porc sau de vitel
  • 100 g unt
  • 150 g ceapa
  • 200 ml frisca sau smintina dulce
  • 4 oua
  • 30 ml rom sau coniac
  • cite un virf de cutit sau de lingurita condimente de pasteta
  • o lingurita cu virf sare.

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Friptura de porc la cuptor cu cartofi