autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

PASTETA DIN CREIER CRUD

Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Ingrediente
500 g creier de porc sau de vitel, 100 g unt, 150 g ceapa, 200 ml frisca sau smintina dulce, 4 oua, 30 ml rom sau coniac, cite un virf de cutit sau de lingurita condimente de pasteta, o lingurita cu virf sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Ceapa, rasa fin sau taiata marunt, se caleste 2 minute in unt.Creierul crud se marunteste cu furculita, frecindu-se cit se poate de bine, apoi se adauga ceapa calita, galbenusurile, smintina sau coniacul, sarea si condimentele, amestecindu-se bine ca sa se omogenizeze.Se adauga apoi, albusurile batute cu spuma, amestecindu-se usor prin rasturnare, cu telul, de jos in sus.Compozitia se pune in forma (sau in doua forme) din tabla inoxidabila, lunga si ingusta, bine unsa cu unt sau margarina solida (lasind un spatiu liber de 2-3 cm pina la gura formei ca sa aiba loc sa creasca). Daca s-a pus compozitia in doua forme, pastetele se vor coace deodata.Formele se pun in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "PASTETA DIN CREIER CRUD" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de castraveti murati cu carne de porc

Mancare de castraveti murati cu carne de porc

Se curata ceapa, se toaca si se pune putin la prajit in 5 linguri de ulei. Se pune apoi la prajit

26 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Drob de miel

Drob de miel

Ceapa alba se taie julien si se caleste in 2 linguri de untura. Se lasa sa se raceasca. Capul de

8 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 500 g creier de porc sau de vitel
  • 100 g unt
  • 150 g ceapa
  • 200 ml frisca sau smintina dulce
  • 4 oua
  • 30 ml rom sau coniac
  • cite un virf de cutit sau de lingurita condimente de pasteta
  • o lingurita cu virf sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Quesadilla speciala