autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

PASTETA DIN CREIER CRUD

Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioan Spiridon (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2006

Ingrediente
500 g creier de porc sau de vitel, 100 g unt, 150 g ceapa, 200 ml frisca sau smintina dulce, 4 oua, 30 ml rom sau coniac, cite un virf de cutit sau de lingurita condimente de pasteta, o lingurita cu virf sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Ceapa, rasa fin sau taiata marunt, se caleste 2 minute in unt.Creierul crud se marunteste cu furculita, frecindu-se cit se poate de bine, apoi se adauga ceapa calita, galbenusurile, smintina sau coniacul, sarea si condimentele, amestecindu-se bine ca sa se omogenizeze.Se adauga apoi, albusurile batute cu spuma, amestecindu-se usor prin rasturnare, cu telul, de jos in sus.Compozitia se pune in forma (sau in doua forme) din tabla inoxidabila, lunga si ingusta, bine unsa cu unt sau margarina solida (lasind un spatiu liber de 2-3 cm pina la gura formei ca sa aiba loc sa creasca). Daca s-a pus compozitia in doua forme, pastetele se vor coace deodata.Formele se pun in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "PASTETA DIN CREIER CRUD" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de legume cu carne

Musaca de legume cu carne

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, marar, sare,piper,ienibahar,cimbru dupa gust si se caleste

11 voturi    11 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui pane cu pesmet si garnitura de spanac picant

Pui pane cu pesmet si garnitura de spanac picant

Taiati pulpele de pui in doua si puneti-le la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare, impreuna

12 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 500 g creier de porc sau de vitel
  • 100 g unt
  • 150 g ceapa
  • 200 ml frisca sau smintina dulce
  • 4 oua
  • 30 ml rom sau coniac
  • cite un virf de cutit sau de lingurita condimente de pasteta
  • o lingurita cu virf sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pulpe la cuptor cu usturoi