autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Pastrama de caprioara cu tagliatelle

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 februarie 2010

Ingrediente
1 kg pastrama de caprioara., 1 punga tagliatelle(Giovanni Rana)., 1 triunghi branza cu mucegai(Fromage bleu)., 1 feliuta de cascaval(Penteleu)., 100 gr smantana 12,5% grasime., 12 bucati ciupercute., condimente:sare,piper roz boabe,tarhon uscat,rozmarin uscat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

7 voturi

Mod de preparare

3 sau 4 frunze de salata verde,3 sau 4 frunze de andive,castravete verde.
Curatam ciupercutele le spalam si le punem pe gratar.In fiecare ciupercuta picuram cateva picaturi de ulei extravirgin de masline(2 sau 3 picaturi sunt de ajuns).Pregatim pastrama de caprioara,o taiem in bucati cam de 2 cm,o ungem cu o pensula cu ulei de masline si o punem pe gratar.Ciupercutele se vor face cam in 15 sau 20 de minute,le scoatem si le punem pe un platou si intoarcem pastrama.Pastrama o incercam cu o furculita sau cel mai bine o gustam sa vedem daca este frageda si facuta.Mie personal imi place mai putin facuta nu uscata.Pregatim frunzele de andive,le spalam si asa cum sunt ca niste barcute,punem in ele catravete verde taiat pe lung si dat cu sare.Pregatim platourile,punem pe fiecare cate 2 frunze de salata verde si barcute de andive in care punem catravete dat cu sare.Punem la fiert apa cu sare pentru tagliatelle,cand da apa in fiert punem tagliatellele si le lasam fix 2 minute,dupa care punem capacul si le mai lasam cateva minute acoperite.Eu am facut exact cum sunt indicatiile pe punga de tagliatelle.Separat facem sosul de cascaval cu branza cu mucegai(fromage bleu).O feliuta de cascaval il taiem in cubulete si il punem intr-o tigaie de teflon intr-o lingura de ulei de masline extravirgin.Incingem bine uleiul si apoi punem cubuletele de cascaval si branza cu mucegai,amestecam incontinuu pana se face aproape ca o pasta si punem si smantana la urma,mai lasam sa dea intr-un clocot si sosul este gata.Cand servim punem peste tagliatelle sosul de cascaval cu branza cu mucegai si presaram bobite de piper roz pe deasupra.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de caprioara cu tagliatelle" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne

"Mansaf"- mancarea nationala a Iordaniei

Se incepe cu “ jameedul”; cu o seara inainte se sparg bulgarii de iaurt si se lasa la inmuiat

13 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Pui rumenit cu legume si sos de smantana

Pui rumenit cu legume si sos de smantana

Se opareste pieptul intr-un litru de apa(atentie nu se fierbe), apoi se taie cuburi potrivite in

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

    O minunatie...

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2010

    foarte unteresant! ai incercat sa prepari pastrama si pe gratar, la carbuni? cred ca are un gust si mai bun!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

    O bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Nota 10 cu felicitari! No coment.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Un deliciu...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Delicios. Mmmmmmm....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pastrama de caprioara.
  • 1 punga tagliatelle(Giovanni Rana).
  • 1 triunghi branza cu mucegai(Fromage bleu).
  • 1 feliuta de cascaval(Penteleu).
  • 100 gr smantana 12,5% grasime.
  • 12 bucati ciupercute.
  • condimente:sare,piper roz boabe,tarhon uscat,rozmarin uscat.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

O minunatie...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ciolan afumat fiert in vin servit cu piure de cartofi cu nucsoara si mancare de ardei capia copti