autor:

CeReteteMaiFacFetele

» » Fripturi

Pastrama de oaie

Autor: CeReteteMaiFacFetele (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CeReteteMaiFacFetele (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009

Ingrediente
(pt 2 portii): 2 felii pulpa de miel sau oaie frageda, 1 capatana de usturoi, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, 1/2 lingurita boia, 1/2 lingurita cimbru, 2 linguri vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 1h

21 voturi

Mod de preparare

Spalam si zvantam carnea de oaie cu servete de hartie. Daca e cazul o desosam si o potionam. Eu am avut doua felii de pulpa de oaie asa ca nu am mai avut ce portiona ;)
Pisam usturoiul si pregatim condimentele intr-un vas. Amestecam condimentele pana obtinem o pasta si frecam bine carnea cu ea.
Turnam apoi doua linguri de vin alb peste carne si asta-i tot.
Impachetam in folie alimentara si tinem la frigider 5-7 zile. O mai intoarcem dupa cateva zile ca sa stea umeda pe toate partile.

Frigem pastrama pe gratar, in tigaie sau la cuptor la tava...o bunatate!

Servim cu cartofi prajiti, mamaliguta, castraveciori murati si must. Prea bun, un adevarat ospat…
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de oaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pastrama de oaie

Pastrama de oaie

Tin sa va anunt ca sa obtineti o pastrama frageda, e bine sa o lasati la macerat, cel putin 24 ore

0 voturi    0 comentarii
20 min
Retete la gratar
Pastrama de oaie si muschiulet de berbecut la gratar

Pastrama de oaie si muschiulet de berbecut la gratar

Se taie pastrama in bucati potrivite .Muschiuletul se cresteaza din loc in loc. Pregatim jaratecul

3 voturi    2 comentarii
40 min
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Laika Printesa , 29 ianuarie 2014

    Arata apetisant.

  • Fara foto

    Cristian Moldoveanu , 22 septembrie 2013

    si cu un vin rosu

  • CeReteteMaiFacFetele

    CeReteteMaiFacFetele (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Multumesc frumos Elena, ma flatezi :P

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Foarte frumos, se vede mana de profesionalist, felicitari, eu nu mananc carne de oaie, miel, dar zau ca ma tenteaza la felul in care a fost gatit si prezentat.

    • Fara foto

      nini from thornhill , 28 martie 2010

      superba reteta....... si eu fac pastrama mai ales ca aici gasesc cotlete de miel de Australia.....iese super.......

    • CeReteteMaiFacFetele

      CeReteteMaiFacFetele (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      costy1969 tin sa iti precizez ca imaginile reprezinta exact carnea de OAIE pe care am folosit-o la pastrama. Sunt felii de pulpa de oaie cumparate de la o macelarie din Belgia unde locuiesc. Poate ti se par ireale pentru ca sunt de o calitate superioara, lucru mai greu de gasit in Romania din pacate. In Romania ne-am obisnuit sa gasim prin macelarii carne de oaie de la burta, coaste, resturi..., plina de pielite si grasime, tare de iti rupi dintii in ea de nici nu mai stim sa recunoastem o felie de pulpa macra cand o vedem. Iti multumesc oricum pentru remarca, pofta buna si spor la gatit.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      ca si reteta este buna,dar imaginile nu sunt reale,carnea din imagine nu este de oaie,mai degraba vita.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      O bunatate de care imi este pofta. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • (pt 2 portii): 2 felii pulpa de miel sau oaie frageda
  • 1 capatana de usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita boia
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 2 linguri vin alb

Raporteaza reteta

Retete
de CeReteteMaiFacFetele
Sparanghel Mimoza

Sparanghel Mimoza

Daca folositi varfuri de sparanghel mic asa cum am folosit si eu il spalam si il punem direct la

8 voturi    1 comentariu
30 min
Salate din oua
Ceafa de porc cu ghimbir si vin

Ceafa de porc cu ghimbir si vin

Reteta nu e complicata de loc. Luam o tava, punem 2 linguri de ulei de masline, asezam ceafa de porc

2 voturi    6 comentarii
40 min
Fripturi
Garnitura de orez soté cu legume

Garnitura de orez soté cu legume

Se fierbe orezul in multa apa cu sare la foc mic pana cand bobul se poate strivi intre degete. Se

1 vot    5 comentarii
30 min
Retete vegetariene

CeReteteMaiFacFetele (Chef de cuisine)

Multumesc frumos Elena, ma flatezi :P

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
PUI LA CUPTOR CU CARTOFI
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania