autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Pastrav cu anchois si lamaie

Autor: franceza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 19 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: franceza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 19 decembrie 2009

Ingrediente
-3 pastravi proaspeti, -1 lamaie, -6 anchois din conserva, -1 rosie, -coaja de portocala, -1 capatana de usturoi zdrobita, -sare,piper,cimbru praf,boia dulce,rozmarin praf, -mustar bobite, -ulei de masline, -sos pesto, 1 pahar vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

4 voturi

Mod de preparare


Se eviscereaza pastravii,se lasa o noapte in frigider fezandati cu sare,piper,cimbru,rozmarin si boia.A 2-a zi se aseaza pestii in tava unsa cu ulei de masline;se umplu pestii cu cate 2 anchois ,2 catei de usturoi zdrobiti cu latul cutitului si necuratati si 2 felii de lamaie;se toarna vinul,se decoreaza fiecare peste cu felii de lamaie,coaja de portocala,si sos de lamaie(zeama de lamaie,ulei de masline,sos pesto-1 lingurita,miere de albine-1 lingurita,1 lingurita mustar bobite).Se introduce tava pentru 40 minute la 180 grade.I-am servit alaturi de mamaliga si restul de sos de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu anchois si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Calcan cu usturoi

Calcan cu usturoi

1. Se spala si se sterge pestele.Se stropeste cu sucul de lamaie si se lasa 5 minute la marinat.Se

5 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
pastrav la gratar si cartofi natur

pastrav la gratar si cartofi natur

Pastravul se curata,se spala se unge cu ulei si se sareaza.. Pastravul se frige pe ambele parti. cartofii

14 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

    Arata tare bine,iar gustul trebuie sa fie pe masura...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Felicitari !

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      Arata superb...felicitari!Eu il pregatesc de obicei prajit,dar la cuptor cred ca e mult mai bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • -3 pastravi proaspeti
  • -1 lamaie
  • -6 anchois din conserva
  • -1 rosie
  • -coaja de portocala
  • -1 capatana de usturoi zdrobita
  • -sare,piper,cimbru praf,boia dulce,rozmarin praf
  • -mustar bobite
  • -ulei de masline
  • -sos pesto
  • 1 pahar vin alb

Raporteaza reteta

Retete
de franceza
Crap cu legume la cuptor

Crap cu legume la cuptor

Morcovul, ardeii, ceapa si vanata se taie rondele si se aseaza pe fundul unei tavi de ceramica. Pestele

5 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Prajitura cu stafide de post

Prajitura cu stafide de post

Se amesteca intr-un castron apa, faina, uleiul, zaharul. Se dizolva praful de copt intr-o lingurita

0 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Pateu de post cu linte

Pateu de post cu linte

Se spala lintea in mai multe ape,apoi se fierbe 3 sferturi de ora impreuna cu o lingurita de vegeta,2

5 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata tare bine,iar gustul trebuie sa fie pe masura...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci