autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu peste

Pastrav cu portocale si sos picant

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
2-3 pastravi medii, 1 portocala (sau 1 lamaie), 1-2 ardei iuti (rosu sau verde), 1-2 rosii, 1 ardei rosu kapia, 3-4 catei de usturoi, cateva frunze loboda rosie, spanac, cateva fire de marar si patrunjel, 1 pahar vin alb, 50 ml bulion, 3 linguri otet, sare, piper, condimente pentru peste, 1-2 foi de dafin

Dificultate: Medie Timp: 2h

37 voturi

Mod de preparare

Se eviscereaza pestii, se curata branhiile, solzii si se spala bine, apoi se sterg cu hartie absorbanta si se condimenteaza pe dinafara si pe dinauntru.
Intr-o tava inalta si mai lunga se aseaza pestii pe un pat de felii de rosii, frunze, verdeata si cateva feliute de ardei iute. Garnisiti pestii si deasupra cu cateva feliute de ardei kapia, de ardei iuti si rosii. Adaugati in tava bulionul, otetul, uleiul si apa cat sa ajunga cam la jumatatea pestilor (sa nu-i acopere de tot).
Dati tava la cuptorul incalzit la treapta 1 sau 2 (120 - 160 grade) acoperita cu folie de staniol. Dupa vreo 45-60 minute, scoateti tava pe un fund de lemn, indepartati folia si intoarceti usor cu o spatula pastravii pe partea cealalta.
Garnisiti-i din nou cu feliute de rosii, ardei, ardei iute, portocala rasa de coaja (sau lamaie). Stoarceti putina zeama de portocala in sosul din tava, adaugati frunza de dafin si daca mai trebuie, sare, piper, condimente, otet si putina apa sau bulion, daca a scazut prea mult zeama.
Introduceti tava descoperita la cuptor inca 30-40 minute la foc mic pana se rumenesc putin deasupra avand grija sa ii stropiti de 2-3 ori cu zeama din tava. Cand sunt gata, se scot pe un platou, cu grija sa nu-i rupeti si se garnisesc de jur imprejur cu verdeata, frunze de loboda, spanac, felii de portocala, bastonase de ardei iute, feliute de usturoi si puneti peste ei putin sos din tava. Restul de sos turnati-l intr-o sosiera sau cescuta, mai adaugati in el putin usturoi zdrobit, condimente si zeama de portocala, dupa gust.
Se poate servi cu garnitura de cartofi noi natur, unt si verdeata. Se recomanda vin alb.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu portocale si sos picant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Stavrizi la gratar

Stavrizi la gratar

Stavrizii se curata, se spala, se zvanta, se tin la marinat cca 30-40 de min in solutia de marinat,

11 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu sos de rosii

Peste la cuptor cu sos de rosii

Fileurile se spala sub un jet de apa, se condimenteaza cu sare, piper si se asaza intr-o tava. Ceapa

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Un gust deosebit.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Bun pastrvul, imi place combinatia cu portocale.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

    Felicitari Doina, reteta este o bunatate!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Pastravii sunt foarte gustosi

    • Fara foto

      Mari (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Yam ce bine arata, am sa incerc si eu reteta ta felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Multumesc. Mirey, iti trimit adresa. :)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Draga mea,iti trimit si eu 2 pastravi sa-i prepari cum numai tu stii!Felicitari pentru reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      O reteta grozava...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      Intr-adevar e o nebunie acolo in tava si pe platou!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Felicitari!!! Fara comentarii

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      O, Doina, multumesc frumos, sa stii ca gandul m-a purtat la tine. Felicitari, inca odata, cum sa nu apreciez retetele tale, care incanta privirea, apoi iti provoaca o pofta! Sunt foarte apetisante si frumos prezentate.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Unde o fi comentariul?

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 22 iulie 2009

      Doina, te felicit, cui nu-i place oare? Toate retetele tale sunt foarte apetisante, iti atrag la inceput privirea, apoi doresti sa le ai la masa. Felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Multumesc. Si eu ma bucur ca v-am cunoscut, gustoaselor mele dragi. In loc de ardei iute se poate folosi ceapa varde, peperoni bulgaresti (care nu sunt foarte iuti), paprika.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Arata foarte bine,eu cu ardeiul iute nu prea ma impac,dar pentru cine poate sa-l manance felicitari pentru reteta.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Doinita, arata foarte bine, si ca o adevarata artista, combinatia alimentelor, cat si a culorilor, face ca preparatele tale sa arate minunat !!!Sunt convinsa ca si gustul este pe masura !!! PS. Ma bucur ca te-am cunoscut !!!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Silvia, si tu esti invitata. Scuze, nu am vazut comentariul. Multumesc de aprecieri.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Multumesc, Lenuta. Conteaza foarte mult pentru mine aprecierea ta. Esti invitata la masa. Am pastrat o portie pentru tine. :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Arata foarte bine!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Combinatia de culori e minunata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

37 voturi

Ingrediente

  • 2-3 pastravi medii
  • 1 portocala (sau 1 lamaie)
  • 1-2 ardei iuti (rosu sau verde)
  • 1-2 rosii
  • 1 ardei rosu kapia
  • 3-4 catei de usturoi
  • cateva frunze loboda rosie
  • spanac
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • 1 pahar vin alb
  • 50 ml bulion
  • 3 linguri otet
  • sare
  • piper
  • condimente pentru peste
  • 1-2 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Un gust deosebit.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Pastrav cu anchois si lamaie