autor:

» » Mancaruri cu peste

Pastrav inabusit

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 pastravi (a 600 g fiecare), , 2 rosii, , 2 morcovi, , 1 ceapa, , miezul unei radacini de telina, , 1 crenguta cimbru, , 100 ml vin alb, , 30 g unt, , 1 lingura ulei de masline, , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Curatati pastravii, spalati-i, stergeti-i cu un servet, dati-le un praf de sare si de piper si puneti-i la rece in frigider.
Opariti rosiile, curatati-le de pielita si de seminte (prin presare) si taiati-le bucatele.
Curatati morcovii de coaja si taiati-i rondele. Tocati marunt ceapa si taiati lamele fine, telina curatata.
Puneti toate legumele intr-o tigaie mare, adaugati untul si uleiul de masline, presarati sare, piper si frunzulite de cimbru, acoperiti-le cu un capac si lasati-le sa se inabuse incet, aproximativ o jumatate de ora.
Incingeti cuptorul la 180°.
Intindeti un strat de legume inabusite (jumatate din cantitate) pe fundul unei tavi, asezati deasupra pastravii si acoperiti-i cu restul de legume.
Turnati peste ei vinul alb, acoperiti tava cu o folie de aluminiu, dati-i la cuptor si lasati-i sa se patrunda circa 30 de minute.

Serviti-i fierbinti, in tava.
Nota: Puteti inlocui pastravii cu orice fel de peste alb. Daca folositi fileuri, timpul de preparare va fi de 40 de minute, in tigaie, si de 20 de minute, la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav inabusit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    Felicitari,eu fac in fiecare sambata peste la cuptor cu legume este o mancare minunata,iar pestele contine omega de care avem nevoie in organism in afara de fosfor.Felicitari pentru reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 pastravi (a 600 g fiecare)
  • 2 rosii
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • miezul unei radacini de telina
  • 1 crenguta cimbru
  • 100 ml vin alb
  • 30 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

dicarmencitta1957

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Felicitari,eu fac in fiecare sambata peste la cuptor cu legume este o mancare minunata,iar pestele contine omega de care avem nevoie in organism in afara de fosfor.Felicitari pentru reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi