Curatati pastravii, spalati-i, stergeti-i cu un servet, dati-le un praf de sare si de piper si puneti-i la rece in frigider.
Opariti rosiile, curatati-le de pielita si de seminte (prin presare) si taiati-le bucatele.
Curatati morcovii de coaja si taiati-i rondele. Tocati marunt ceapa si taiati lamele fine, telina curatata.
Puneti toate legumele intr-o tigaie mare, adaugati untul si uleiul de masline, presarati sare, piper si frunzulite de cimbru, acoperiti-le cu un capac si lasati-le sa se inabuse incet, aproximativ o jumatate de ora.
Incingeti cuptorul la 180°.
Intindeti un strat de legume inabusite (jumatate din cantitate) pe fundul unei tavi, asezati deasupra pastravii si acoperiti-i cu restul de legume.
Turnati peste ei vinul alb, acoperiti tava cu o folie de aluminiu, dati-i la cuptor si lasati-i sa se patrunda circa 30 de minute.
Serviti-i fierbinti, in tava.
Nota: Puteti inlocui pastravii cu orice fel de peste alb. Daca folositi fileuri, timpul de preparare va fi de 40 de minute, in tigaie, si de 20 de minute, la cuptor.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii