autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Pastrav inabusit

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 pastravi (a 600 g fiecare), , 2 rosii, , 2 morcovi, , 1 ceapa, , miezul unei radacini de telina, , 1 crenguta cimbru, , 100 ml vin alb, , 30 g unt, , 1 lingura ulei de masline, , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Curatati pastravii, spalati-i, stergeti-i cu un servet, dati-le un praf de sare si de piper si puneti-i la rece in frigider.
Opariti rosiile, curatati-le de pielita si de seminte (prin presare) si taiati-le bucatele.
Curatati morcovii de coaja si taiati-i rondele. Tocati marunt ceapa si taiati lamele fine, telina curatata.
Puneti toate legumele intr-o tigaie mare, adaugati untul si uleiul de masline, presarati sare, piper si frunzulite de cimbru, acoperiti-le cu un capac si lasati-le sa se inabuse incet, aproximativ o jumatate de ora.
Incingeti cuptorul la 180°.
Intindeti un strat de legume inabusite (jumatate din cantitate) pe fundul unei tavi, asezati deasupra pastravii si acoperiti-i cu restul de legume.
Turnati peste ei vinul alb, acoperiti tava cu o folie de aluminiu, dati-i la cuptor si lasati-i sa se patrunda circa 30 de minute.

Serviti-i fierbinti, in tava.
Nota: Puteti inlocui pastravii cu orice fel de peste alb. Daca folositi fileuri, timpul de preparare va fi de 40 de minute, in tigaie, si de 20 de minute, la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav inabusit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Ardei umpluti cu peste

Ardei umpluti cu peste

Orezul se curata de impuritati,se spala si se fierbe pe jumatate in apa rece cu cateva picaturi de

12 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Somon pe pat de orez, la cuptor

Somon pe pat de orez, la cuptor

Am facut un sos de mustar in care am pus putin tarhon. Am aranjat orezul intr-un vas rezistent (pe

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    Felicitari,eu fac in fiecare sambata peste la cuptor cu legume este o mancare minunata,iar pestele contine omega de care avem nevoie in organism in afara de fosfor.Felicitari pentru reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 pastravi (a 600 g fiecare)
  • 2 rosii
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • miezul unei radacini de telina
  • 1 crenguta cimbru
  • 100 ml vin alb
  • 30 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

dicarmencitta1957

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Felicitari,eu fac in fiecare sambata peste la cuptor cu legume este o mancare minunata,iar pestele contine omega de care avem nevoie in organism in afara de fosfor.Felicitari pentru reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Scrumbie cu cartofi taranesti in vas roman
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania