Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 pastravi (a 600 g fiecare), , 2 rosii, , 2 morcovi, , 1 ceapa, , miezul unei radacini de telina, , 1 crenguta cimbru, , 100 ml vin alb, , 30 g unt, , 1 lingura ulei de masline, , sare,, piper.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
10 voturi
Mod de preparare
Opariti rosiile, curatati-le de pielita si de seminte (prin presare) si taiati-le bucatele.
Curatati morcovii de coaja si taiati-i rondele. Tocati marunt ceapa si taiati lamele fine, telina curatata.
Puneti toate legumele intr-o tigaie mare, adaugati untul si uleiul de masline, presarati sare, piper si frunzulite de cimbru, acoperiti-le cu un capac si lasati-le sa se inabuse incet, aproximativ o jumatate de ora.
Incingeti cuptorul la 180°.
Intindeti un strat de legume inabusite (jumatate din cantitate) pe fundul unei tavi, asezati deasupra pastravii si acoperiti-i cu restul de legume.
Turnati peste ei vinul alb, acoperiti tava cu o folie de aluminiu, dati-i la cuptor si lasati-i sa se patrunda circa 30 de minute.
Serviti-i fierbinti, in tava.
Nota: Puteti inlocui pastravii cu orice fel de peste alb. Daca folositi fileuri, timpul de preparare va fi de 40 de minute, in tigaie, si de 20 de minute, la cuptor.
Comentata de: dicarmencitta1957