autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Pastrav inabusit

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 pastravi (a 600 g fiecare), , 2 rosii, , 2 morcovi, , 1 ceapa, , miezul unei radacini de telina, , 1 crenguta cimbru, , 100 ml vin alb, , 30 g unt, , 1 lingura ulei de masline, , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Curatati pastravii, spalati-i, stergeti-i cu un servet, dati-le un praf de sare si de piper si puneti-i la rece in frigider.
Opariti rosiile, curatati-le de pielita si de seminte (prin presare) si taiati-le bucatele.
Curatati morcovii de coaja si taiati-i rondele. Tocati marunt ceapa si taiati lamele fine, telina curatata.
Puneti toate legumele intr-o tigaie mare, adaugati untul si uleiul de masline, presarati sare, piper si frunzulite de cimbru, acoperiti-le cu un capac si lasati-le sa se inabuse incet, aproximativ o jumatate de ora.
Incingeti cuptorul la 180°.
Intindeti un strat de legume inabusite (jumatate din cantitate) pe fundul unei tavi, asezati deasupra pastravii si acoperiti-i cu restul de legume.
Turnati peste ei vinul alb, acoperiti tava cu o folie de aluminiu, dati-i la cuptor si lasati-i sa se patrunda circa 30 de minute.

Serviti-i fierbinti, in tava.
Nota: Puteti inlocui pastravii cu orice fel de peste alb. Daca folositi fileuri, timpul de preparare va fi de 40 de minute, in tigaie, si de 20 de minute, la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav inabusit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Calcan la cuptor cu cartofi si rosioare

Calcan la cuptor cu cartofi si rosioare

Faceti un ulei aromatizat cu rozmarinul, cimbrul si usturoiul, toate tocate foarte fin. Lasati la

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Fish finger (file de peste pane)

Fish finger (file de peste pane)

Fileul de peste se curata bine, se taie bucati de cca 2/10 cm. Se stropeste cu zeama de lamaie (dupa

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    Felicitari,eu fac in fiecare sambata peste la cuptor cu legume este o mancare minunata,iar pestele contine omega de care avem nevoie in organism in afara de fosfor.Felicitari pentru reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 pastravi (a 600 g fiecare)
  • 2 rosii
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • miezul unei radacini de telina
  • 1 crenguta cimbru
  • 100 ml vin alb
  • 30 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

dicarmencitta1957

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Felicitari,eu fac in fiecare sambata peste la cuptor cu legume este o mancare minunata,iar pestele contine omega de care avem nevoie in organism in afara de fosfor.Felicitari pentru reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bors de peste