Pastrav la cuptor

Pastrav la cuptor. Se curata pastravul, se spala, se taie pe spinare oblic.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pastravi 4-6 buc.,
  • 1 capatana de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • chimen,
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Se curata pastravul, se spala, se taie pe spinare oblic. Se macina chimenul, se amesteca cu piper si sare dupa gust. Amestecul de condimente se pune in taieturile facute pe spinarea pestelui. In cuptor se pune o tava cu putina apa, sub gratarul de la cuptor. Pe gratar se aseaza pestii, si se da foc. Daca este cuptor cu grill, se da drumul la focul de la grill. Daca nu, se poate face oricum in cuptor. Se preseaza usturoiul, se adauga putina apa si putina zeama de lamaie( dupa gust). Acest amestec se pune usor pe peste, in timp ce acesta se coace. Dupa ce a prins crusta deasupra, se intoarce pestele, si se toarna zeama de usturoi si pe cealalta parte. Se coace pana prinde crusta si pe aceasta parte.

Se poate servi cu cartofi natur, sau cartofi prajiti. Cine doreste, poate adauga in farfurie mujdei de usturoi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor