Ingrediente
1 păstrăv eviscerat și curățat de solzi, 2 linguri de făină tip 000, 50g de unt, 1/2 cană de ulei, 1 lămâie (sucul de la (1/2) și felii subțiri pentru ornament), 2 lingurițe de capere, 1 linguriță de Sos Worchester (obțional), sare și piper
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
1 vot
Mod de preparare
Apoi se dă prin făină.
Întro tigaie incinsă cu ulei, se prăjește 5-6 minute la foc mediu, pe ambele părți, până se rumenește frumos și uniform.
Se scoate din tigaie și se pune la cald.
Se scurge uleiul și se începe prepararea sosului.
În aceași tigaie (sau în alta), punem untul la topit și după ce a terminat de spumat, deglasați cu zeamă de lămâie și introduceți caperele. Amestecăm pentru omogenizare și lăsăm să scadă.
Pentru doritorii de pătrunjel tocat, e timpul să-l puneți în sos (eu nu folosesc, după câte știți).
La sfârșit, după ce sosul a fost scos de pe foc și pus întro sosieră, puteți să-l aromatizați cu sosul Worchester (opțional).