autor:

Marcel Iorga

» » Mancaruri cu peste

Pastrav Meuniere

Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 noiembrie 2011

Ingrediente
1 păstrăv eviscerat și curățat de solzi, 2 linguri de făină tip 000, 50g de unt, 1/2 cană de ulei, 1 lămâie (sucul de la (1/2) și felii subțiri pentru ornament), 2 lingurițe de capere, 1 linguriță de Sos Worchester (obțional), sare și piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Păstrăvul curățat și spălat, se șterge pe un prosop de hârtie. Se presară cu sare și piper, se stropește cu zeama de lămâie și se lasă la macerat 30 de minute.
Apoi se dă prin făină.
Întro tigaie incinsă cu ulei, se prăjește 5-6 minute la foc mediu, pe ambele părți, până se rumenește frumos și uniform.
Se scoate din tigaie și se pune la cald.
Se scurge uleiul și se începe prepararea sosului.
În aceași tigaie (sau în alta), punem untul la topit și după ce a terminat de spumat, deglasați cu zeamă de lămâie și introduceți caperele. Amestecăm pentru omogenizare și lăsăm să scadă.
Pentru doritorii de pătrunjel tocat, e timpul să-l puneți în sos (eu nu folosesc, după câte știți).
La sfârșit, după ce sosul a fost scos de pe foc și pus întro sosieră, puteți să-l aromatizați cu sosul Worchester (opțional).
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav Meuniere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
peste la cuptor

peste la cuptor

Pestele se spala, se curata, se taie felii si se pune la scurs, apoi se sareaza, se aseaza in tava

5 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Creveti cu usturoi (reteta GoodFood)

Creveti cu usturoi (reteta GoodFood)

Gatitul propriu-zis dureaza intre 5 si 10 minute, dar dureaza mai mult curatatul crevetilor, mai

10 voturi    0 comentarii
10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 păstrăv eviscerat și curățat de solzi
  • 2 linguri de făină tip 000
  • 50g de unt
  • 1/2 cană de ulei
  • 1 lămâie (sucul de la (1/2) și felii subțiri pentru ornament)
  • 2 lingurițe de capere
  • 1 linguriță de Sos Worchester (obțional)
  • sare și piper

Raporteaza reteta

Retete
de Marcel Iorga
Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Mai întâi să fac o precizare. Denumirea corecta în limba română este calmar, dar putem observa

10 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Chili con carne

Chili con carne

Dacă folosiţi fasolea roşie gata pregătită la conservă, e chiar foarte bine. Economisiţi timp

11 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Raci cu sos "O Mie de Insule"

Raci cu sos "O Mie de Insule"

Eu am ales 16 raci mari şi frumoşi şi cât mai vii posibili. Oricum, când am ajuns acasă, i-am

6 voturi    1 comentariu
5 min
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Merluciu cu sos de rosii si masline