Păstrăvul curățat și spălat, se șterge pe un prosop de hârtie. Se presară cu sare și piper, se stropește cu zeama de lămâie și se lasă la macerat 30 de minute.
Apoi se dă prin făină.
Întro tigaie incinsă cu ulei, se prăjește 5-6 minute la foc mediu, pe ambele părți, până se rumenește frumos și uniform.
Se scoate din tigaie și se pune la cald.
Se scurge uleiul și se începe prepararea sosului.
În aceași tigaie (sau în alta), punem untul la topit și după ce a terminat de spumat, deglasați cu zeamă de lămâie și introduceți caperele. Amestecăm pentru omogenizare și lăsăm să scadă.
Pentru doritorii de pătrunjel tocat, e timpul să-l puneți în sos (eu nu folosesc, după câte știți).
La sfârșit, după ce sosul a fost scos de pe foc și pus întro sosieră, puteți să-l aromatizați cu sosul Worchester (opțional).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii