autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Pastrav pane cu unt de patrunjel

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 2 fileuri mari de pastrav (circa 500 g), , 2 lingurite lapte, , 1/4 ceasca faina de ovaz (fulgi de ovaz pisati), , 4 linguri ulei., Pentru untul cu patrunjel: 60 g unt moale, , 3 lingurite zeama de lamaie, , 1/4 lingurita boabe de piper negru zdrobite, , 1 ceapa verde taiata marunt, , 1 lingura patrunjel verde tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie fiecare filE de peste in 4 bucati egale, care se ung cu lapte si se dau prin faina de ovaz. Se aseaza bucatile una langa alta pe un platou, se acopera cu o folie de plastic si se tin 20 de minute la frigider.
Pentru untul cu patrunjel: se zdrobeste untul cu o furculita si se amesteca bine cu zeama de lamaie (turnata putin cate putin), ceapa si patrunjelul tocat. Se formeaza un sul si se taie felii sau se fac - intre palme - bile de marime potrivita.
Se incinge uleiul intr-o tigaie de teflon si se prajesc bucatile de peste, la foc potrivit, cate 2 minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos. Se servesc calde, cu bucati sau bile de unt cu patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav pane cu unt de patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Saramura pescareasca

Saramura pescareasca

Pestele sarat trebuie pus cateva ore in apa pentru ca altfel riscati sa nu il puteti manca. Asa ca,

8 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Scrumbie la grill (gratar)

Scrumbie la grill (gratar)

Scrumbia este un peste gras,iar la gratar este delicios si in plus este usor de preparat. In primul

4 voturi    10 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 2 fileuri mari de pastrav (circa 500 g)
  • 2 lingurite lapte
  • 1/4 ceasca faina de ovaz (fulgi de ovaz pisati)
  • 4 linguri ulei.
  • Pentru untul cu patrunjel: 60 g unt moale
  • 3 lingurite zeama de lamaie
  • 1/4 lingurita boabe de piper negru zdrobite
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • 1 lingura patrunjel verde tocat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Pastrav prajit