autor:

» » Mancaruri cu peste

Pastrav pane cu unt de patrunjel

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 2 fileuri mari de pastrav (circa 500 g), , 2 lingurite lapte, , 1/4 ceasca faina de ovaz (fulgi de ovaz pisati), , 4 linguri ulei., Pentru untul cu patrunjel: 60 g unt moale, , 3 lingurite zeama de lamaie, , 1/4 lingurita boabe de piper negru zdrobite, , 1 ceapa verde taiata marunt, , 1 lingura patrunjel verde tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie fiecare filE de peste in 4 bucati egale, care se ung cu lapte si se dau prin faina de ovaz. Se aseaza bucatile una langa alta pe un platou, se acopera cu o folie de plastic si se tin 20 de minute la frigider.
Pentru untul cu patrunjel: se zdrobeste untul cu o furculita si se amesteca bine cu zeama de lamaie (turnata putin cate putin), ceapa si patrunjelul tocat. Se formeaza un sul si se taie felii sau se fac - intre palme - bile de marime potrivita.
Se incinge uleiul intr-o tigaie de teflon si se prajesc bucatile de peste, la foc potrivit, cate 2 minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos. Se servesc calde, cu bucati sau bile de unt cu patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav pane cu unt de patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 2 fileuri mari de pastrav (circa 500 g)
  • 2 lingurite lapte
  • 1/4 ceasca faina de ovaz (fulgi de ovaz pisati)
  • 4 linguri ulei.
  • Pentru untul cu patrunjel: 60 g unt moale
  • 3 lingurite zeama de lamaie
  • 1/4 lingurita boabe de piper negru zdrobite
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • 1 lingura patrunjel verde tocat.

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Peste cu legume la cuptor