autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Pastrav pane cu unt de patrunjel

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 2 fileuri mari de pastrav (circa 500 g), , 2 lingurite lapte, , 1/4 ceasca faina de ovaz (fulgi de ovaz pisati), , 4 linguri ulei., Pentru untul cu patrunjel: 60 g unt moale, , 3 lingurite zeama de lamaie, , 1/4 lingurita boabe de piper negru zdrobite, , 1 ceapa verde taiata marunt, , 1 lingura patrunjel verde tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie fiecare filE de peste in 4 bucati egale, care se ung cu lapte si se dau prin faina de ovaz. Se aseaza bucatile una langa alta pe un platou, se acopera cu o folie de plastic si se tin 20 de minute la frigider.
Pentru untul cu patrunjel: se zdrobeste untul cu o furculita si se amesteca bine cu zeama de lamaie (turnata putin cate putin), ceapa si patrunjelul tocat. Se formeaza un sul si se taie felii sau se fac - intre palme - bile de marime potrivita.
Se incinge uleiul intr-o tigaie de teflon si se prajesc bucatile de peste, la foc potrivit, cate 2 minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos. Se servesc calde, cu bucati sau bile de unt cu patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav pane cu unt de patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pangasius pane

Pangasius pane

bucatile de pangasius le taiem cam cat o jumatate de palma si le condimentam. pentru sos ai nevoie

5 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Calcan prajit cu sos de lamaie si iaurt

Calcan prajit cu sos de lamaie si iaurt

Calcanul (Scophthalmus), Cambula (Pleuronectes Flesus) şi Limba de Mare (Solea Solea), sunt reprezentanţii

12 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 2 fileuri mari de pastrav (circa 500 g)
  • 2 lingurite lapte
  • 1/4 ceasca faina de ovaz (fulgi de ovaz pisati)
  • 4 linguri ulei.
  • Pentru untul cu patrunjel: 60 g unt moale
  • 3 lingurite zeama de lamaie
  • 1/4 lingurita boabe de piper negru zdrobite
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • 1 lingura patrunjel verde tocat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Midii in vin alb