autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Pastrav pane cu unt de patrunjel

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 2 fileuri mari de pastrav (circa 500 g), , 2 lingurite lapte, , 1/4 ceasca faina de ovaz (fulgi de ovaz pisati), , 4 linguri ulei., Pentru untul cu patrunjel: 60 g unt moale, , 3 lingurite zeama de lamaie, , 1/4 lingurita boabe de piper negru zdrobite, , 1 ceapa verde taiata marunt, , 1 lingura patrunjel verde tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie fiecare filE de peste in 4 bucati egale, care se ung cu lapte si se dau prin faina de ovaz. Se aseaza bucatile una langa alta pe un platou, se acopera cu o folie de plastic si se tin 20 de minute la frigider.
Pentru untul cu patrunjel: se zdrobeste untul cu o furculita si se amesteca bine cu zeama de lamaie (turnata putin cate putin), ceapa si patrunjelul tocat. Se formeaza un sul si se taie felii sau se fac - intre palme - bile de marime potrivita.
Se incinge uleiul intr-o tigaie de teflon si se prajesc bucatile de peste, la foc potrivit, cate 2 minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos. Se servesc calde, cu bucati sau bile de unt cu patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav pane cu unt de patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Guvizi marinati la cuptor

Guvizi marinati la cuptor

Se pregateste marinata din vin,otet de mere,zeama de lamie,piper,coriandru,busuioc ,foi de dafin

11 voturi    10 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
File de Salau cu crusta de piure picant

File de Salau cu crusta de piure picant

Alegem doua bucati de file de salau mai late, pe fiecare le taiem pe jumatate, se ung cu zeama de

1 vot    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 2 fileuri mari de pastrav (circa 500 g)
  • 2 lingurite lapte
  • 1/4 ceasca faina de ovaz (fulgi de ovaz pisati)
  • 4 linguri ulei.
  • Pentru untul cu patrunjel: 60 g unt moale
  • 3 lingurite zeama de lamaie
  • 1/4 lingurita boabe de piper negru zdrobite
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • 1 lingura patrunjel verde tocat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste la cuptor cu sos de rosii