autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Pastrav pane cu unt de patrunjel

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 2 fileuri mari de pastrav (circa 500 g), , 2 lingurite lapte, , 1/4 ceasca faina de ovaz (fulgi de ovaz pisati), , 4 linguri ulei., Pentru untul cu patrunjel: 60 g unt moale, , 3 lingurite zeama de lamaie, , 1/4 lingurita boabe de piper negru zdrobite, , 1 ceapa verde taiata marunt, , 1 lingura patrunjel verde tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie fiecare filE de peste in 4 bucati egale, care se ung cu lapte si se dau prin faina de ovaz. Se aseaza bucatile una langa alta pe un platou, se acopera cu o folie de plastic si se tin 20 de minute la frigider.
Pentru untul cu patrunjel: se zdrobeste untul cu o furculita si se amesteca bine cu zeama de lamaie (turnata putin cate putin), ceapa si patrunjelul tocat. Se formeaza un sul si se taie felii sau se fac - intre palme - bile de marime potrivita.
Se incinge uleiul intr-o tigaie de teflon si se prajesc bucatile de peste, la foc potrivit, cate 2 minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos. Se servesc calde, cu bucati sau bile de unt cu patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav pane cu unt de patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de Salau cu crusta de piure picant

File de Salau cu crusta de piure picant

Alegem doua bucati de file de salau mai late, pe fiecare le taiem pe jumatate, se ung cu zeama de

1 vot    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste
Cod  cu smântânã - Bacalhau com Natas

Cod cu smântânã - Bacalhau com Natas

Portughezi sunt printre cei mai mari consumatori de cod, se zice cã existã 1001 de retete cu acest

2 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 2 fileuri mari de pastrav (circa 500 g)
  • 2 lingurite lapte
  • 1/4 ceasca faina de ovaz (fulgi de ovaz pisati)
  • 4 linguri ulei.
  • Pentru untul cu patrunjel: 60 g unt moale
  • 3 lingurite zeama de lamaie
  • 1/4 lingurita boabe de piper negru zdrobite
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • 1 lingura patrunjel verde tocat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Hamsie prajita