Reteta postata pe: 21 ianuarie 2010
Ingrediente
3 buc pastrav proaspat, 1 lamaie-zeama, sare si piper dupa gust, 100g ciuperci brune, 2 morcovi, 1 dovlecel mic, 1/2 ardei gras rosu, ½ ardeigras verde, 6-7 buchetele brocoli, ierburi aromatice(salvie,roamarin), 1 rosie, 100ml vin alb, 3 felii lamaie, 3linguri ulei de masline
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
Mod de preparare
Se curata si se spala pestele.Legumele se spala si ele si se taie rondele,ciupercile se pun intregi.Intr-o tava de yena ,se aseaza pestele .Se stropeste pestele cu zeama de lamiae si ulei.Se pun o parte din legume,inclusiv cateva felii de lamaie in burta pestilor.Restul se imprastie uniform in tava pe langa pesti.Se condimenteaza cu condimente speciale pentru peste.Pe suprafata pestilor se aseaza cate o felie de lamaie si rondele de rosii.La sfarsit se pun verdeturile.Se adauga vinul si se da la cuptorul incins la 200gC timp de 20-30 de minute.Pestele trebuie acoperit cu folie de aluminiu.Cand au trecut cele 20 de minute,se indepartaza folia si se mai da la grill circa 10-15 minute pentru a se rumeni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav proaspat cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert
-Se taie în bucăţele cât mai mărunte
9 voturi
2 comentarii
1h 20 min
1. Pestele se curata si se spala in citeva ape;
2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt;
3.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010
Un deliciu...
Alexandrina (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010
Delicios, imi place!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010
Delicios. Pastravul e un peste minunat.