autor:

ValerieM

» » Mancaruri cu peste

Pastrav rasol cu cartofi natur

Autor: ValerieM (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ValerieM (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 mai 2011

Ingrediente
6 pastravi, 2 cepe, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 6-8 cartofi pt cartofii natur, 2 linguri de otet, 3 foi de dafin, piper boabe, 1 lingura de sare mare, o lingurita de delikat, ulei de masline, o lamaie, patrunjel verde tocat, sare si piper macinat dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata pestele si se spala de cateva ori cu apa rece. L-am presarat cu sare mare si l-am bagat la frigider.Am curatat zarzavatul(cepele, morcovii si radacina de patrunjel) dupa care le-am pus intr-o oala cu apa, foile de dafin, piperul boabe, lingura de sare mare si lingurile de otet.Se lasa totul la foc mic pana se fierbe zarzavatul. Intr-o oala separata si mai mica, dupa ce am curatat cartofii si taiat in 4 i-am pus la fiert cu o lingurita de delikat pentru cartofii natur. Cand zarzavatul din oala mare e aproape fiert am adaugat pastravii spalati de sare si lasat sa fiarba pentru inca 15-20 minute.In acest timp am pregatit cartofii natur, pe care i-am scurs si pus intr-un castron, am adaugat cateva picaturi de ulei, sare, piper dupa gust si un pic de patrunjel verde (de obicei folosesc unt in loc de ulei de masline si ies mai gustos dar acum suntem la dieta si e ok si cu ulei de masline).Dupa cele 15-20 minute de fiert pastravii, se opreste focul si se lasa pastravii la racorit in apa lor.Cand s-au racorit i-am scos din oala, pus pe farfurie dupa care am facut un sos din zeama de la o lamaie cu cateva picaturi de ulei de masline sare daca mai trebuie, piper macinat dupa gust si restul de patrunjel pe care l-am turnat peste pastravi. A fost un deliciu...pofta mare!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav rasol cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Paella cu fructe de mare si carne de pui

Paella cu fructe de mare si carne de pui

Paella se prepara intr-o cratita ce poarta acelasi nume si se serveste direct din ea, se face la

6 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste
Merluciu cu creveti

Merluciu cu creveti

Taiem pestele in bucati potrivite, curatam crevetii de coaja si asezam impreuna cu pestele intr-un

57 voturi    10 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 iunie 2011

    Un meniu delicios si sanatos ! *****

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 6 pastravi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 6-8 cartofi pt cartofii natur
  • 2 linguri de otet
  • 3 foi de dafin
  • piper boabe
  • 1 lingura de sare mare
  • o lingurita de delikat
  • ulei de masline
  • o lamaie
  • patrunjel verde tocat
  • sare si piper macinat dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de ValerieM
Moussaka de cartofi, carne tocata din piept de pui, vinete si branza de oi

Moussaka de cartofi, carne tocata din piept de pui, vinete si branza de oi

Se curata cartofii si se taie in felii de 2 cm dupa care se pun intr-un castron cu apa rece si sare.Se

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ghiveci de legume cu piept de pui

Ghiveci de legume cu piept de pui

Se spala pieptul de pui si se taie in cuburi dupa care se pune in cratita adanca cu cele 10 linguri

17 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui imbatat in bere

Pui imbatat in bere

Spala pulpele, taie-le in jumatate apoi freacale bine cu amestecul de condimente (boia iute si dulce,

10 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Fripturi
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Un meniu delicios si sanatos ! *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Peşte cu sos de roşii