Pastrav sau salau cu miez de graham

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2-3 pastravi sau salai (circa 1,2 kg),
  • 4 rosii,
  • 2 lamai,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 2 fire marar,
  • 4 felii de paine graham,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 40 g unt,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Se curata pestele, se spala bine, se zvanta si se sareaza in interior. Rosiile spalate si sterse se taie felii mai groase, la fel si una din lamai. Verdeata se spala si se taie marunt (cu foarfeca). Se asaza feliile de rosii - ca solzii de peste - intr-o forma mare, dreptunghiulara, termorezistenta, se sareaza, se pipereaza si se presara cu jumatate din verdeata tocata. La mijlocul formei se pun pestii, peste ei feliile de lamai, si deasupra se toarna 2 linguri de ulei de masline. Se sareaza, se pipereaza, se presara miezul de paine de graham si se baga in cuptorul incins. Se lasa sa se rumeneasca 20 de minute. Intre timp, se topeste untul pe bain-marie (vas cu aburi) impreuna cu uleiul ramas si zeama celei de-a doua lamai. Se gusta de sare si piper si, la urma de tot, se adauga verdeata. Pestii se servesc calzi, cu sosul de unt alaturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise