Se curata pestele, se spala bine, se zvanta si se sareaza in interior. Rosiile spalate si sterse se taie felii mai groase, la fel si una din lamai. Verdeata se spala si se taie marunt (cu foarfeca). Se asaza feliile de rosii - ca solzii de peste - intr-o forma mare, dreptunghiulara, termorezistenta, se sareaza, se pipereaza si se presara cu jumatate din verdeata tocata. La mijlocul formei se pun pestii, peste ei feliile de lamai, si deasupra se toarna 2 linguri de ulei de masline. Se sareaza, se pipereaza, se presara miezul de paine de graham si se baga in cuptorul incins. Se lasa sa se rumeneasca 20 de minute. Intre timp, se topeste untul pe bain-marie (vas cu aburi) impreuna cu uleiul ramas si zeama celei de-a doua lamai. Se gusta de sare si piper si, la urma de tot, se adauga verdeata. Pestii se servesc calzi, cu sosul de unt alaturi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii