autor:

ana catalina focsa

» » Mancaruri cu peste

Pastrav somonat cu cartofi noi

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 aprilie 2010

Ingrediente
2 pastravi somonati, 30 gr faina, 500 gr cartofi noi, ulei pt prajit (peste ,cartofi), sare

Dificultate: Medie Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Se spala bine pestele,se elimina capul si intestinele.Se lasa la uscat si se taie in bucati dupa gustul fiecaruia.Se presara fiecare bucatica de peste cu sare.Se pune uleiul la incins si fiecare bucatica de peste se trece prin faina.Se scurge de excesul de faina si se pune la prajit.Intre timp spalam cartofii noi(eu nu i-am curata de coaja,dar este optional) si ii punem la prajit intr-un ceaun sau tigaie cu ulei bine incins.Pestele se intoarce pe ambele parti si se continua cu restul bucatilor de peste.Cand este gata,se aseaza pe o farfurie cu servetele absorbante si se lasa cateva minute.La fel procedam cu cartofii noi.Noi am servit cu mamaliguta si sos de usturoi cu rosii.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav somonat cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Crap proaspat, cu mamaliguta si mujdei aromat

Crap proaspat, cu mamaliguta si mujdei aromat

Mai intai preparam marinata, amestecand foarte bine ingredientele enumerate mai sus. Apoi trecem

5 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
Hering la cuptor cu salata

Hering la cuptor cu salata

Dupa ce se curata si se spala heringii, sunt lasati la scurs circa 15 minute. Se unge cu ulei (eu

14 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    Sunt minunati in post! Pastravul e pestele meu preferat.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    Minunat!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Excelent din toate punctele de vedere...

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Ti-a iesit foarte bine pestele,Mihaela...ma bucur c al-ai preparat si ca ti-a placut!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Foarte bun pestele tau ...............mmm ce poftaaaaa! Ai votul meu :))

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Bravo ! un adevarat festin.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Delicios! Vai ce pofta mi-ai facut! L-am facut cu sos de rosii si usturoi aseara cand am ajuns acasa de la lucru.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      bun pestisorul tau,mi-ai facut pofta!cartofii noi ii las si eu cu coaja!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Am sa-l incerc si eu :)

    • Fara foto

      CRISTINA (Maestru bucatar) , 12 aprilie 2010

      Arata foarte bine acest peste ,l-am descoperit in" Metro"si mi s-a parut un deliciu,seamana cu somonul mai mult!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • 2 pastravi somonati
  • 30 gr faina
  • 500 gr cartofi noi
  • ulei pt prajit (peste ,cartofi)
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

99 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt minunati in post! Pastravul e pestele meu preferat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
crap prajit
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide