autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu peste

Pastrav somonat cu sos exotic picant

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 februarie 2011

Ingrediente
150 g de peste, , Crusta :, 20 g de migdale, 20 g de migdale, 5 g de mustar cu bobite, 5 g sos de stridii, 5 g sos iute Vifon, rozmarin, sare, , Sos :, 20 g rodii, 20 g mango, 1 fir ceapa verde, zeama de lamaie, ulei de masline, 1 ceapa rosie mai mica, 1 catel de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Pestele in prealabil a fost desolzat si curatat abdomenul, s-a taiat coada si se va portiona, dupa care se spala, sterge si se sareaza un pic.

Pregatim crusta se amesteca ingredientele si vom unge pestele cu aceasta, dupa care ungem o forma de chec cu ulei si asezam hartia de copt in interior peste care vom aseza pestele si vom da la cuptor 20 de minute.

Preparam sosul: se taie mango in cubulete mici, se taie tondele usturoiul, tocam ceapa rosie si cea verde, adaugam semintele de rodii stropim cu zeama de lamaie, separat facem dressingul di zeama de lamaie si ulei de masline, se sareaza si se da la rece 10-15 minute.

Mie mi-a placut mult sosul si am preparat mai mult de aceea am si asezonat din belsug pestele. Ideea sosului mi-a venit dupa ce am citit o reteta a principesei Maria a Romaniei, numai ca eu am mai adaugat ceva ingrediente in plus.
Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav somonat cu sos exotic picant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Stiuca cu legume

Stiuca cu legume

Se curata stiuca de solzi apoi se taie in partea de sus,pe spinare,indepartand cu grija spinarea

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor

Peste la cuptor

Curatam si spalam bine pestele,il desfacem pe lung si il asezam pe servetele de bucatarie ca sa se

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

    Un deliciu! Imi place foarte mult pestele...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 150 g de peste
  • Crusta :
  • 20 g de migdale
  • 20 g de migdale
  • 5 g de mustar cu bobite
  • 5 g sos de stridii
  • 5 g sos iute Vifon
  • rozmarin
  • sare
  • Sos :
  • 20 g rodii
  • 20 g mango
  • 1 fir ceapa verde
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • 1 ceapa rosie mai mica
  • 1 catel de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Un deliciu! Imi place foarte mult pestele...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Lup de mare la gratar si paella cu creveti