autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu peste

Pastrav somonat cu sos exotic picant

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 februarie 2011

Ingrediente
150 g de peste, , Crusta :, 20 g de migdale, 20 g de migdale, 5 g de mustar cu bobite, 5 g sos de stridii, 5 g sos iute Vifon, rozmarin, sare, , Sos :, 20 g rodii, 20 g mango, 1 fir ceapa verde, zeama de lamaie, ulei de masline, 1 ceapa rosie mai mica, 1 catel de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Pestele in prealabil a fost desolzat si curatat abdomenul, s-a taiat coada si se va portiona, dupa care se spala, sterge si se sareaza un pic.

Pregatim crusta se amesteca ingredientele si vom unge pestele cu aceasta, dupa care ungem o forma de chec cu ulei si asezam hartia de copt in interior peste care vom aseza pestele si vom da la cuptor 20 de minute.

Preparam sosul: se taie mango in cubulete mici, se taie tondele usturoiul, tocam ceapa rosie si cea verde, adaugam semintele de rodii stropim cu zeama de lamaie, separat facem dressingul di zeama de lamaie si ulei de masline, se sareaza si se da la rece 10-15 minute.

Mie mi-a placut mult sosul si am preparat mai mult de aceea am si asezonat din belsug pestele. Ideea sosului mi-a venit dupa ce am citit o reteta a principesei Maria a Romaniei, numai ca eu am mai adaugat ceva ingrediente in plus.
Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav somonat cu sos exotic picant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
PAELLA

PAELLA

Se pune o oala cu apa si sare la fiert dupa ce a dat apa in clocot se pun crevetii.Se lasa doar 3

21 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Crema de somon

Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

    Un deliciu! Imi place foarte mult pestele...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 150 g de peste
  • Crusta :
  • 20 g de migdale
  • 20 g de migdale
  • 5 g de mustar cu bobite
  • 5 g sos de stridii
  • 5 g sos iute Vifon
  • rozmarin
  • sare
  • Sos :
  • 20 g rodii
  • 20 g mango
  • 1 fir ceapa verde
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • 1 ceapa rosie mai mica
  • 1 catel de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Un deliciu! Imi place foarte mult pestele...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Piftie de peste Piftie de peste

1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
Ghiveci de legume si midii afumate Ghiveci de legume si midii afumate

Se spala, se curata legumele si apoi se taie in bucatii de aproximativ aceeasi marime. Se caleste usturoiul impreuna cu baconul taiat

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Pastrav prajit