Se curata pastravii, se clatesc sub jetul de apa rece, se sterg bine cu un servet de bucatarie si se sareaza usor pe dinauntru si pe dinafara. Se spala verdeata si se zvanta. Patrunjelul se toaca, coditele de ceapa verde si mararul se taie mai mare. Ceapa curatata se toaca marunt. Se amesteca verdeata cu ceapa tocata, zeama de lamaie, vermutul si faina alba si se gusta de sare si piper. Se umplu pastravii cu amestecul astfel preparat, se cos sau se leaga cu ata de bucatarie, se dau prin faina si se prajesc intr-o tigaie mare, in uleiul incins, circa 10-12 minute pe fiecare parte. Se scot pe un platou incalzit, se garnisesc cu verdeata si lamaia taiata in opt si se servesc - eventual - cu cartofi tavaliti in unt si salata verde.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii