autor:

CulinaryRainbow

» » , Conserve si muraturi, Sandviciuri

Pate de casa

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2015

Ingrediente
500 g ficat de pui, o ceapă roșie, un cățel de usturoi, 4 ouă, 150 ml ulei de măsline, 150 ml lapte integral, 250 g smântână integrală, o linguriță cu sare roz

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Pentru început am spălat și am uscat 5 borcane de 370g. În ele voi pasteuriza și voi păstra pateul.

Am curățat ficatul de pielițe și cheaguri de sânge. L-am pus într-un castron încăpător împreună cu ouăle și ceapa tăiată grosier.

Le-am tocat cu ajutorul mixerului vertical până când s-au omogenizat. În compoziția obținută am adăugat uleiul, laptele și smântâna încorporându-le tot cu ajutorul mixerului. Am umplut borcanele pregătite în prealabil și le-am așezat într-o oală pe fundul căreia am pus un prosop de bucătărie. Am umplut cu apă până la nivelul gâtului borcanului și am pasteurizat pateul timp de o oră și jumătate la foc mic. Am scos borcanele pe un prosop curat așezându-le cu capacul în jos ( la fel ca și la murături ). Le-am acoperit și am lăsat pateul să se răcească.

Păstrăm pateul la frigider sau în cămara răcoroasă. Va rezista în jur de 3-4 săptămâni.

Sper să-l pregătiți și voi și să vă placă!

Poftă bună!

Pont:

1. Vă recomand ficatul de pui proaspăt care vă va ajuta să obțineți un pate pufos, aerat.

2. Este indicat să păstrați ficatul în apă cu zeamă de lămâie pentru cel puțin o oră.

3. Puteți adăuga legume deshidratate, măsline verzi sau verdețuri. Preferatul meu este pateul cu hribi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sandviciuri
Pate de casa

Pate de casa

Eu am folosit Multicookerul din dotare, dar putem folosi o cratita mai groasa, preferabil una de

7 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pate de ficat de casa

Pate de ficat de casa

Intr-o cratita se pun la fiert ficateii si ceapa, se poate adauga si un cub delikat. Separat se

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu oua
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • CulinaryRainbow

    CulinaryRainbow (Chef de cuisine) , 29 mai 2015

    Mă bucur! :) Cred că e bun și cu ficat de porc. Poate am să încerc și eu! :)

  • Fara foto

    Cristi , 28 mai 2015

    Buna reteta,mi-a iesit din prima,doar ca am schimbat ficatul de pui cu cel de porc...numai bun! :)

  • CulinaryRainbow

    CulinaryRainbow (Chef de cuisine) , 21 mai 2015

    Se vede în pozele care explică rețeta pas cu pas.

    • Cheles_Lucian

      Cheles_Lucian (Chef de cuisine) , 20 mai 2015

      Ouale crude?sau fierte...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 500 g ficat de pui
  • o ceapă roșie
  • un cățel de usturoi
  • 4 ouă
  • 150 ml ulei de măsline
  • 150 ml lapte integral
  • 250 g smântână integrală
  • o linguriță cu sare roz

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

CulinaryRainbow (Chef de cuisine)

Mă bucur! :) Cred că e bun și cu ficat de porc. Poate am să încerc și eu! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sandviciuri

Sandwich cu pastrama de vita Sandwich cu pastrama de vita

Carnea de piept de vita se taie felii subtiri ca o pastrama. Intr-o tigaie unduiesc o ceapa pana se prajeste auriu si se raceste. Pregatim

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Veggie Burgers Veggie Burgers

Taiem varza rosie in fasii subtiri, o dam cu sare si o dam deoparte. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline, calim ceapa taiata in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
SANDVIS DELICIOS