Pate de casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pate de casa

Ingrediente

  • 500 g ficat de pui
  • o ceapă roșie
  • un cățel de usturoi
  • 4 ouă
  • 150 ml ulei de măsline
  • 150 ml lapte integral
  • 250 g smântână integrală
  • o linguriță cu sare roz

Mod de preparare

Pentru început am spălat și am uscat 5 borcane de 370g. În ele voi pasteuriza și voi păstra pateul.

Am curățat ficatul de pielițe și cheaguri de sânge. L-am pus într-un castron încăpător împreună cu ouăle și ceapa tăiată grosier.

Le-am tocat cu ajutorul mixerului vertical până când s-au omogenizat. În compoziția obținută am adăugat uleiul, laptele și smântâna încorporându-le tot cu ajutorul mixerului. Am umplut borcanele pregătite în prealabil și le-am așezat într-o oală pe fundul căreia am pus un prosop de bucătărie. Am umplut cu apă până la nivelul gâtului borcanului și am pasteurizat pateul timp de o oră și jumătate la foc mic. Am scos borcanele pe un prosop curat așezându-le cu capacul în jos ( la fel ca și la murături ). Le-am acoperit și am lăsat pateul să se răcească.

Păstrăm pateul la frigider sau în cămara răcoroasă. Va rezista în jur de 3-4 săptămâni.

Sper să-l pregătiți și voi și să vă placă!

Poftă bună!

Pont:

1. Vă recomand ficatul de pui proaspăt care vă va ajuta să obțineți un pate pufos, aerat.

2. Este indicat să păstrați ficatul în apă cu zeamă de lămâie pentru cel puțin o oră.

3. Puteți adăuga legume deshidratate, măsline verzi sau verdețuri. Preferatul meu este pateul cu hribi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise