autor:

Sidy

» » , Aperitive, Aperitive

Pate de ficat

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 septembrie 2009

Ingrediente
500 g ficat, 3 oua, 1 ceapa, 1 rosie, 1/2 ardei gras, patrunjel verde, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Ficatul (vitel, porc , pui, curcan)se spala bine si se portioneaza.Ouale se pun la fiert.
Legumele se spala se sterg si se feliaza subtire apoi se calesc in doua linguri cu ulei. Cand s-au inmuiat se adauga ficatul si se prajeste bine in apa care o lasa, fara a mai adauga alta.
Cand este gata lasam sa se raceasca apoi dam ficatul prin masina de tocat impreuna cu ouale fierte si curatate.Punem sare si piper si patrunjelul verde tocat marunt. Amestecam bine si punem pasta obtinuta intr-un bol. Ornam dupa preferinta.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Pate de casa, din ficat de pui

Pate de casa, din ficat de pui

Spalam bine ficatul, il lasam sa stea in apa rece cam 30 de minute. Il curatam de pielite cu grija,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Pate de ficat de pui

Pate de ficat de pui

Se fierbe ficatul de pui in apa cu putina sare, morcovul si cateva frunze de ceapa verde, aproximativ

25 voturi    20 comentarii
40 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    kok miori , 22 septembrie 2009

    Si eu fac pate de ficat dar nu am pus legume si ficatul eu intii il frig 2 minute pe gratar si dupa aceea il prajesc in ulei si mai adaug si o ceapa facuta solzi sau cubulete,si se prajesc impreuna.

  • NicoletaC

    NicoletaC (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

    Nu am facut niciodata cu ou albus, doar galbenusul fiert, merita incercat. Nici cu legume. Eu mai adaug putin unt.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

    Cred ca este tare bun.Fac si eu dar nu am pus legume,o sa icerc sa vad ce imi iese.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Am sa fac si eu dupa reteta lui Sidy.Eu fac pateu, dar fara ardei si fara rosie.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

kok miori

Si eu fac pate de ficat dar nu am pus legume si ficatul eu intii il frig 2 minute pe gratar si dupa aceea il prajesc in ulei si mai adaug si o ceapa facuta solzi sau cubulete,si se prajesc impreuna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Saratele picante