autor:

» » Mancaruri cu carne

pate .

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
500 g carne tocata, 1 ceapa portivita, 7-8 cartofi potriviti, 1 cutie porumb dulce la cutie, sare si piper, lg ulei, 1 cana lapte, 1 lg unt sau margarina

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Mai intai se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Pana fierb cartofii, intr-o tigaie se pune ceapa tocata la calit, peste care se adauga carnea. Se potriveste de sare si piper. Dupa ce carnea e calita se aseaza toata intr-un strat, intr-un vas de iena. Cand cartofii sunt fierti, se scurg de apa, se sdrobesc, se adauga sare, untul si laptele caldut, adica se prepara un piuré de cartofi. Pe urma in vasul de iena, peste carne se aseaza un strat din porumbul de la cutie. Peste porumb se intinde frumos piuréul si se introduce la cuptor. Se lasa la cuptor pana piuré-ul prinde o crusta aurie.

Mod de servire: Se serveste cald, taiata frumos o bucata la ce dimensiune doriti, iar deasupra se pune ketchup dulce sau picant, dupa gust. Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "pate ." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pate de ficat de pui

Pate de ficat de pui

Ficatelul se curata foarte bine de pielite si de fiere , se spala si se pune la fiert. Ficatul trebuie

0 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pate de ficat de pui

Pate de ficat de pui

Se pun la topit 3o g unt si cand s-a topit se pune ceapa taiata marunt. Se prajeste pana devine aurie,

7 voturi    9 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 1 ceapa portivita
  • 7-8 cartofi potriviti
  • 1 cutie porumb dulce la cutie
  • sare si piper, lg ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 lg unt sau margarina

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui rumenit - marinat cu rozmarin