Ingrediente
Aluat : 250g faina, 200g smantana, 200g unt Umplutura: 1/2kg carne macinata, 1 lingura unt, 2 oua, sare si piper dupa gust
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
0 voturi
Mod de preparare
Se intinde foaia cu sucitorul, se impatureste in trei si inca o data in trei, dar in sens invers. Iar se intinde si iar se impatureste, se lasa putin sa se odihneasca cca 30 minute, apoi se intinde din nou o foaie cu grosimea de 1/2 cm. Se taie formele dorite ( 2 din fiecare ). De nu doriti sa taiati separat, se poate intinde 2 foi de 1/4cm grosime pe care se pune umplutura, apoi acoperiti cu o alta foaie, si taiati formele.
Umplutura:
Intr\\\'o tigaie carnea macinata se prajeste impreuna cu cele 2 cepe tocate marunt inSe poate trece carnea cruda prin masina, apoi se prajeste impreuna cu doua cepe tocata marunt in asa fel ca sa ramana putin suc. De carnea este prea seaca se adauga putina apa. Puteti adauga ce condimente doriti pe langa sare, piper si oua.
Puneti umplutura in fiecare forma si impaturiti la loc.
Ca sa arate frumos pateurile, colturile pot fi apasate cu furculita, ori cu degetul mic