autor:

Raduna Veronica

» » Aperitive

Pateu de casa din ficat de curcan

Autor: Raduna Veronica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Raduna Veronica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 martie 2011

Ingrediente
1/2 kg ficat de curcan sau de pasăre, un pachet de unt 85% grăsime, sare după gust, piper, un vârf de cuțit nucșoară, un pahar de smântână, o cană de lapte dulce, o ceapă, facultativ: legume tocate mărunt(morcov, țelină, păstârnac, ardei gras), un păhăruț de coniac (dacă nu se dă la copii)

Dificultate: Redusa Timp: 3h

15 voturi

Mod de preparare

Se spală în apă rece ficatul și se pune într-un vas impreună cu laptele dulce. Se lasă circa 1-2 ore la rece. Se scurge și se pune la fiert împreună cu ceapa intreagă, sarea și cu legumele. După ce a fiert ficatul se scoate (doar el) și se pune în vasul robotului de bucătărie unde se mai adaugă untul moale (scos din frigider de ceva vreme), smântâna, piperul, nucșoara, sare (dacă mai e nevoie), coniacul și se amestecă până devine cremos. Sau se dă de două ori prin mașina de tocat și se amestecă cu aceleași ingrediente ca mai sus. Se dă la rece și se servește dupa 1-2 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de casa din ficat de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2012

    Am facut si eu e super,dar am adaugat si putin mustar iute.

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    hmmmm...ce deliciu!

Dificultate

Redusa

Timp

3h

15 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg ficat de curcan sau de pasăre
  • un pachet de unt 85% grăsime
  • sare după gust
  • piper
  • un vârf de cuțit nucșoară
  • un pahar de smântână
  • o cană de lapte dulce
  • o ceapă
  • facultativ: legume tocate mărunt(morcov
  • țelină
  • păstârnac
  • ardei gras)
  • un păhăruț de coniac (dacă nu se dă la copii)

Raporteaza reteta

Retete
de Raduna Veronica
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Ceapa se taie cubulete si se caleste in ulei pana se inmoaie putin. Se adauga ardeiul(gras si iute)

79 voturi    16 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Branză Topita de casa

Branză Topita de casa

In laptele fiert se opareste branza circa 2 minute, pana se alege zerul de rest. Se pune la scurs

4 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

constanta proca (Chef de cuisine)

Am facut si eu e super,dar am adaugat si putin mustar iute.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Chec aperitiv