autor:

Raduna Veronica

» » Aperitive

Pateu de casa din ficat de curcan

Autor: Raduna Veronica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Raduna Veronica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 martie 2011

Ingrediente
1/2 kg ficat de curcan sau de pasăre, un pachet de unt 85% grăsime, sare după gust, piper, un vârf de cuțit nucșoară, un pahar de smântână, o cană de lapte dulce, o ceapă, facultativ: legume tocate mărunt(morcov, țelină, păstârnac, ardei gras), un păhăruț de coniac (dacă nu se dă la copii)

Dificultate: Redusa Timp: 3h

9 voturi

Mod de preparare

Se spală în apă rece ficatul și se pune într-un vas impreună cu laptele dulce. Se lasă circa 1-2 ore la rece. Se scurge și se pune la fiert împreună cu ceapa intreagă, sarea și cu legumele. După ce a fiert ficatul se scoate (doar el) și se pune în vasul robotului de bucătărie unde se mai adaugă untul moale (scos din frigider de ceva vreme), smântâna, piperul, nucșoara, sare (dacă mai e nevoie), coniacul și se amestecă până devine cremos. Sau se dă de două ori prin mașina de tocat și se amestecă cu aceleași ingrediente ca mai sus. Se dă la rece și se servește dupa 1-2 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de casa din ficat de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Drob din carne tocata de vita

Drob din carne tocata de vita

Amestecati compozitia. Se pune intr-o forma tapetata cu hartie sau cu nitel unt. Deasupra puneti

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Chiftelute cu susan

Chiftelute cu susan

Se trece prin masina de tocat carnea si odata cu ea ceapa si usturoiul. Se adauga apoi ouale si

12 voturi    19 comentarii
50 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2012

    Am facut si eu e super,dar am adaugat si putin mustar iute.

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    hmmmm...ce deliciu!

Dificultate

Redusa

Timp

3h

9 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg ficat de curcan sau de pasăre
  • un pachet de unt 85% grăsime
  • sare după gust
  • piper
  • un vârf de cuțit nucșoară
  • un pahar de smântână
  • o cană de lapte dulce
  • o ceapă
  • facultativ: legume tocate mărunt(morcov
  • țelină
  • păstârnac
  • ardei gras)
  • un păhăruț de coniac (dacă nu se dă la copii)

Raporteaza reteta

Retete
de Raduna Veronica
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Ceapa se taie cubulete si se caleste in ulei pana se inmoaie putin. Se adauga ardeiul(gras si iute)

72 voturi    16 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Branză Topita de casa

Branză Topita de casa

In laptele fiert se opareste branza circa 2 minute, pana se alege zerul de rest. Se pune la scurs

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

constanta proca (Chef de cuisine)

Am facut si eu e super,dar am adaugat si putin mustar iute.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Salata cu paste, ciuperci si rosii