Pateu de casa - reteta slovaca

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Pateu de casa - reteta slovaca

Ingrediente

  • 400 g ficatei de pui
  • 4 oua
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 150- 200 g untura ( porc, rata, gasca)
  • 1 lingurita sare
  • piper negru proaspat macinat.

Mod de preparare

Curatam ficateii si ii taiem apoi in doua.

Punem toate ingredientele intr-un blender si mixam 1-2 minute pina obtinem o pasta lichida, fluida.

Pasta obtinuta o turnam in borcane ( eu am obtinut 4 borcane de 370 g) , dar le umplem doar de 3/4, le inchidem cu capacele si le punem la fiert intr-o oala in care am pus o carpa si apa pina la nivelu pastei. Le fierbem o ora, acoperite cu o alta carpa( prosop).

Lasam borcanele sa se raceasca in oala cu apa, apoi le scoatem ,le stergem si pastram borcanele nedesfacute la frigider.

Odata deschis , consumam pateul in 2-3 zile, daca mai apuca atatea zile....

Daca doriti ,puteti pastra borcanele la congelator, mai multe saptamani.

Este cea mai buna si rapida reteta incercata pina acum, este un pateu atat de fin !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/05/pateu-de-casa-reteta-slovaca.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise