Pateu de casa - reteta slovaca

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Pateu de casa - reteta slovaca

Ingrediente

  • 400 g ficatei de pui
  • 4 oua
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 150- 200 g untura ( porc, rata, gasca)
  • 1 lingurita sare
  • piper negru proaspat macinat.

Mod de preparare

Curatam ficateii si ii taiem apoi in doua.

Punem toate ingredientele intr-un blender si mixam 1-2 minute pina obtinem o pasta lichida, fluida.

Pasta obtinuta o turnam in borcane ( eu am obtinut 4 borcane de 370 g) , dar le umplem doar de 3/4, le inchidem cu capacele si le punem la fiert intr-o oala in care am pus o carpa si apa pina la nivelu pastei. Le fierbem o ora, acoperite cu o alta carpa( prosop).

Lasam borcanele sa se raceasca in oala cu apa, apoi le scoatem ,le stergem si pastram borcanele nedesfacute la frigider.

Odata deschis , consumam pateul in 2-3 zile, daca mai apuca atatea zile....

Daca doriti ,puteti pastra borcanele la congelator, mai multe saptamani.

Este cea mai buna si rapida reteta incercata pina acum, este un pateu atat de fin !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/05/pateu-de-casa-reteta-slovaca.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor