autor:

Sidy

» » Aperitive

Pateu de casa - reteta slovaca

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Slovacia


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Slovacia


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2015

Ingrediente
400 g ficatei de pui, 4 oua, 200 ml smantana pentru gatit, 150- 200 g untura ( porc, rata, gasca), 1 lingurita sare, piper negru proaspat macinat.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Curatam ficateii si ii taiem apoi in doua.
Punem toate ingredientele intr-un blender si mixam 1-2 minute pina obtinem o pasta lichida, fluida.
Pasta obtinuta o turnam in borcane ( eu am obtinut 4 borcane de 370 g) , dar le umplem doar de 3/4, le inchidem cu capacele si le punem la fiert intr-o oala in care am pus o carpa si apa pina la nivelu pastei. Le fierbem o ora, acoperite cu o alta carpa( prosop).
Lasam borcanele sa se raceasca in oala cu apa, apoi le scoatem ,le stergem si pastram borcanele nedesfacute la frigider.
Odata deschis , consumam pateul in 2-3 zile, daca mai apuca atatea zile....
Daca doriti ,puteti pastra borcanele la congelator, mai multe saptamani.
Este cea mai buna si rapida reteta incercata pina acum, este un pateu atat de fin !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/05/pateu-de-casa-reteta-slovaca.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de casa - reteta slovaca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Aperitiv cald (Valdostana)

Aperitiv cald (Valdostana)

Pieptul de pui se feliaza, se condimenteaza,se gateste pe grill. Pe feliile de gratar se asaza alterntiv

2 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Chiftelute de pui cu susan

Chiftelute de pui cu susan

Proces tehnologic de preparare: pieptul de pui se da prin masina de tocat si se amesteca cu ceapa

0 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 400 g ficatei de pui
  • 4 oua
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 150- 200 g untura ( porc
  • rata
  • gasca)
  • 1 lingurita sare
  • piper negru proaspat macinat.

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

68 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

228 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

25 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Happy's World of Food (Chef de cuisine)

hmmm....... ar merita incercat _____!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Drob cu carne de porc in manta de bacon