autor:

Adela Zilahi

» » Aperitive

Pateu de ficat de pui

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 martie 2012

Ingrediente
500 gr ficat de pui, 1 ceapa, 1-2 catei de usturoi, 2 linguri ulei, 75 gr unt, nucsoara, sare, piper, boia de ardei dulce, 2-3 linguri de vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Ficatei se spala si se pun la fiert in apa, fara sare, se poate adauga foi de dafin, (eu nu am pus, am fiert doar in apa), ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Calim ceapa si usturoiul in ulei, pana ce devina sticloasa, apoi stingem cu 2-3 linguri de vin si lasam sa fiarba pana ce scade, apoi se lasa la racit. Ficatei fierti, de asemenea, se lasa la racit.
Acum, aveti nevoie de un blender foarte bun, eu am unul de mana vertical, si se pun ficateii in vas cu ceapa calita, apoi se paseaza, se fac pasta. Adaugam untul si condimentam dupa gust, apoi se mai amesteca putin si gata pateul.
Se depoziteaza in borcanase 2-3 zile, iar deasupra se pune untura, asta ca sa tina mai mult. Se poate folosi ca si umplutura, pentru diverse aperitive.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pateu de ficat de pui gatit la slow cooker Crock-Pot Digital 4.7l

Pateu de ficat de pui gatit la slow cooker Crock-Pot Digital 4.7l

Se spala ficatul, se curata si se taie marunt. Se scurge ficatul, se condimenteaza cu sare, piper,

2 voturi    0 comentarii
2h 35 min
Slow Cooking
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500 gr ficat de pui
  • 1 ceapa
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 75 gr unt
  • nucsoara
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2-3 linguri de vin alb

Raporteaza reteta

Retete
de Adela Zilahi
Bilute Fanta

Bilute Fanta

In pimul rand fierbem o budinca din suc si praful de budinca dupa instructiuni. Cand este gata budinca,

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Piftie de pui