autor:

Cezar

» » Aperitive

Pateu de năut cu susan

Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2013

Ingrediente
-250 gr năut înmuiat în apă, cu puţin bicarbonat, 12-14 ore, -4-5 căţei de usturoi, -2 linguri ulei de măsline, -zeama de la 1 lămâie, -1/2 linguriţă chimen, -3 linguriţe pastă de susan (tahina) sau puteţi pune seminţe de susan 4-5 linguriţe, -1 linguriţă de busuioc, -sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se pune nautul sa fiarba, in apa cu putin bicarbonat, aproximativ 40-45 de minute (este bine sa schimbati apa de 2-3 ori). Dupa ce nautul a fiert, se scurge de apa (pastrand ultima apa in care a fiert) si se pune intr-un blender. Apoi se adauga toate celelalte ingrediente si se amesteca bine, pana cand se omogenizeaza. Daca este nevoie, se mai adauga din apa ramasa de la fiert pentru a-i da consistenta dorita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de năut cu susan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Se iau ciupercile şi se curăţă, după care se spală bine cu apă rece. Li se vor tăia codiţele,

6 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive
Saculeti cu piure de mazare, somon fume si rucola

Saculeti cu piure de mazare, somon fume si rucola

Am omogenizat într-un vas ingredientele umede pentru aluatul de clătite. Am adăugat făina

5 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • -250 gr năut înmuiat în apă
  • cu puţin bicarbonat
  • 12-14 ore
  • -4-5 căţei de usturoi
  • -2 linguri ulei de măsline
  • -zeama de la 1 lămâie
  • -1/2 linguriţă chimen
  • -3 linguriţe pastă de susan (tahina) sau puteţi pune seminţe de susan 4-5 linguriţe
  • -1 linguriţă de busuioc
  • -sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Rulada din omleta