autor:

Cely Snijec

» » Aperitive

Pateuri

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Ingrediente
- 250 g margarina, - 250 g branza de vaci, - 250 g faina, - un ou, Umplutura:, - 200 g branza de vaci, - un ou, - o lingura branza de oi, sau:, - carnaciori, - ciuperci, - ou pentru uns, - mac sau susan pentru presarat peste pateuri.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Faci un aluat din margarina, ou, faina si branza. Intinzi o foaie pe care o tai in dreptunghiuri. Din branza de vaci, de oi si ou se btine umplutura.Asezam umplutura din branza sau carnaciori sau ciupercipeste dreptunghiuri. Se lipesc dreptunghiurile la capete. Se ung cu ou batut, se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, se presara cu mac sau susan. Se da la cuptorul incins pentru o jumatate de ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Pateuri si covrigei cu branza

Pateuri si covrigei cu branza

Din branza, unt, ou si faina se obtine o coca pe care o lasam la frigider pentru o ora.Batem aluatul

6 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza
Pateuri cu ciuperci

Pateuri cu ciuperci

Ciupercie,ceapa si usturoiul se curata ,se spala si se toaca marunt.Ceapa si usturoiul se calesc

21 voturi    10 comentarii
35 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • anca

    anca (Chef de cuisine):

    Draga Cely, un aluat excelent, la care am adaugat totusi un sfert lingurita drojdie pentru a accentua elasticitatea, deasupra am presarat susan. Foarte bun, felicitari!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Indiferent cu ce sunt umplute, pateurile sunt delicioase.... Chiar daca se racesc , se pot incalzi.....

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    Si eu fac, dar cu aluat foietaj, ne plac si se fac repede, prepar doar umplutura pana se dezgheata foietajul, e foarte rapid, sunt delicioase!

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

    pot sa va garantez ca sunt excelente ,mai ales aluatul eu am incercat umplutura si cu ciuperci ,si cu branza ,si cu pui ,si cu ceapa o minune!!!! si cred ca putem pune si umplutura dulce (gem sau nuci ) increcati o ,n o sa regretati!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      La cat de bine arata sigur sunt delicioase pateurile tale!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Trebuie sa fie tare bune..............

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Bune tare......

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Tare bune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

6 voturi

Ingrediente

  • - 250 g margarina
  • - 250 g branza de vaci
  • - 250 g faina
  • - un ou
  • Umplutura:
  • - 200 g branza de vaci
  • - un ou
  • - o lingura branza de oi
  • sau:
  • - carnaciori
  • - ciuperci
  • - ou pentru uns
  • - mac sau susan pentru presarat peste pateuri.

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Sidy (Chef de cuisine)

Indiferent cu ce sunt umplute, pateurile sunt delicioase.... Chiar daca se racesc , se pot incalzi.....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu masline si cascaval