autor:

Cely Snijec

» » Aperitive

Pateuri

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Ingrediente
- 250 g margarina, - 250 g branza de vaci, - 250 g faina, - un ou, Umplutura:, - 200 g branza de vaci, - un ou, - o lingura branza de oi, sau:, - carnaciori, - ciuperci, - ou pentru uns, - mac sau susan pentru presarat peste pateuri.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Faci un aluat din margarina, ou, faina si branza. Intinzi o foaie pe care o tai in dreptunghiuri. Din branza de vaci, de oi si ou se btine umplutura.Asezam umplutura din branza sau carnaciori sau ciupercipeste dreptunghiuri. Se lipesc dreptunghiurile la capete. Se ung cu ou batut, se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, se presara cu mac sau susan. Se da la cuptorul incins pentru o jumatate de ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
pateuri cu ciuperci

pateuri cu ciuperci

Se clateste ceapa tocata marunt cu ciupercile si ardeiul.Apoi se adauga sunca de pui si branza telemea,patrunjel

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sandviciuri
Pateuri cu  masline

Pateuri cu masline

se scot samburii de la masline prin presare(eu am folosit o spatula de lemn);se curata si se spala

7 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • anca

    anca (Chef de cuisine):

    Draga Cely, un aluat excelent, la care am adaugat totusi un sfert lingurita drojdie pentru a accentua elasticitatea, deasupra am presarat susan. Foarte bun, felicitari!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Indiferent cu ce sunt umplute, pateurile sunt delicioase.... Chiar daca se racesc , se pot incalzi.....

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    Si eu fac, dar cu aluat foietaj, ne plac si se fac repede, prepar doar umplutura pana se dezgheata foietajul, e foarte rapid, sunt delicioase!

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

    pot sa va garantez ca sunt excelente ,mai ales aluatul eu am incercat umplutura si cu ciuperci ,si cu branza ,si cu pui ,si cu ceapa o minune!!!! si cred ca putem pune si umplutura dulce (gem sau nuci ) increcati o ,n o sa regretati!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      La cat de bine arata sigur sunt delicioase pateurile tale!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Trebuie sa fie tare bune..............

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Bune tare......

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Tare bune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

6 voturi

Ingrediente

  • - 250 g margarina
  • - 250 g branza de vaci
  • - 250 g faina
  • - un ou
  • Umplutura:
  • - 200 g branza de vaci
  • - un ou
  • - o lingura branza de oi
  • sau:
  • - carnaciori
  • - ciuperci
  • - ou pentru uns
  • - mac sau susan pentru presarat peste pateuri.

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Sidy (Chef de cuisine)

Indiferent cu ce sunt umplute, pateurile sunt delicioase.... Chiar daca se racesc , se pot incalzi.....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Cartofi in coaja la cuptor, reteta Californiei