autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Pateuri cu branză din foietaj

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 bucati:, * 250 g faina,, * 200 g unt sau margarina,, * 3-4 ml otet,, * 4-5 g sare,, * 150 g brinza telemea,, * 50 g brinza proaspata de vaca,, * 10 g gris (fina),, * 1 ou.

Dificultate: Medie Timp: 1h

23 voturi

Mod de preparare

Foietajul se prepară, brinza telemea se amesteca cu brinza de vaci, ouale si grisul fiert (faina) obtinind o compozitie uniforma. Se intinde pe o planseta pudrata cu faina o foaie groasa de 5 - 6 mm, de forma dreptunghiulara. Foaia se taie in bucati dreptunghiulare de cca 6/10 cm. La mijlocul fiecarei bucati se asaza cca 15 g umplutura, apoi se pliaza, aplicind partea de sus peste partea de jos, realizindu-se forma pateului. Se asaza in tava stropita cu apa rece, se ung cu ou la suprafata si se introduc in cuptor. Se coc la o temperatura ridicata la inceput pentru a creste frumos, apoi la una moderata pentru a se realiza o coacere uniforma. Dupa coacere se scot din tava si se aseaza pe platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu branză din foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac presarat cu mac

Cozonac presarat cu mac

Dizolvam drojdia cu apa,zahar si faina, lasam maiaua la cald sa-si dubleze volumul. Intre timp

18 voturi    4 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sergiu , 06 septembrie 2009

    Super!!!!!

Dificultate

Medie

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 bucati:
  • * 250 g faina,
  • * 200 g unt sau margarina,
  • * 3-4 ml otet,
  • * 4-5 g sare,
  • * 150 g brinza telemea,
  • * 50 g brinza proaspata de vaca,
  • * 10 g gris (fina),
  • * 1 ou.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

Sergiu

Super!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Chec cu visine si ciocolata