autor:

alexandra elena

» » Aperitive

Pateuri cu branza

Autor: alexandra elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alexandra elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
800 grame foietaj, 500 grame branza( de vaci+ telemea sau branza de burduf), 3 oua, 2 linguri faina, 100 gr unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Branza se amesteca bine cu untul si 2 oua intregi, dupa care se incorporeaza si cele 2 linguri de faina.Foile de placinta se lasa la dezghetat in prealabil pentru a nu se rupe. Se taie foaia de foietaj in patratele si pe fiecare in parte se pune cca 15 gr de compozitie. Marginile patratului se ung cu putin albul de ou si dandu-se forma dorita (triunghi, patrat, dreptunghi)se lipesc. Se coc in cuptorul incins in prealabil la 180 grade, intr-o tava cu hartie de copt si unse cu galbenus, pentru cateva minute (aprox 10\'-15\'). Se verifica periodic pentru a nu le arde.
Se pot servi atat reci cat si calde.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Pateuri cu branza sarata

Pateuri cu branza sarata

Intinzi o foaie din aluat si o ungi cu margarina topita,rulezi aluatul si-l lasi sa stea la rece

12 voturi    6 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu branza(cu aluat facut in casa)

Pateuri cu branza(cu aluat facut in casa)

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat foarte bine(se poate folosi robotul) si se tine la frigider

17 voturi    15 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Andreea (Chef de cuisine):

    Le-am pregatit si eu ca imi plac produsele de patiserie de nu mai pot. Minunate, dar mi-a iesit multa compozitie pentru un singur pachet de aluat. As fi putut sa mai umplu un pachet de aluat cu ce mi-a ramas. Data viitoare o sa injumatatesc cantitatile pentru compozitie

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    Foarte bune! Ale mele sunt tot cu telemea, au fost tare bune.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

    Sunt bune si cred ca aratau grozav dupa ce le-ai scos din tava!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

    Foarte bune.Si la mine sunt apreciate.

    • alexandra elena

      alexandra elena (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Pateurile au fost servite ca aperitiv inainte de o cina festiva, fara a mai apuca sa le fotografiez si coapte. Data viitoare imi iau revansa.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2009

      Am sa incerc si eu reteta. Sunt innebunita dupa tot ce e cu branza.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

      Super reteta ta. Si cred ca is atata de bune. Ee sanatoasa branza!!! Spor in continuare. :-*

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 800 grame foietaj
  • 500 grame branza( de vaci+ telemea sau branza de burduf)
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • 100 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de alexandra elena
Pasca chinezeasca

Pasca chinezeasca

Aluatul:se freaca zaharul cu cacao sa nu aiba cocolosi; se pune galbenusul si margarina si se omogenizeaza;

49 voturi    15 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Turte "Scutecele Domnului"

Turte "Scutecele Domnului"

Foile se coc pe o tava direct pe foc, pe o parte si pe alta. Se fac teancuri dupa care se prepara

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Racituri

Racituri

Rasolul de porc si pulpele se curata, se spala si se fierb la foc potrivit intr-un vas cu apa descoperit.

35 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bune! Ale mele sunt tot cu telemea, au fost tare bune.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Briosa cu spanac si feta