autor:

Florenta Dinu

» » Aluaturi si Foietaje

Pateuri cu branza

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2012

Ingrediente
Pentru aluat: un pahar de apa, 200g margarina, 3-4 pahare de faina, o lingurita sare si susan sau chimen., Pentru umplutura: 200 g branza, 2 oua si 100g margarina.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Aluatul: se pune apa cu margarina pe foc,pana se topeste margarina. Intr-un vas se cerne faina si se adauga apa cu margarina (asa fierbinte) si chimenul (celor care le place) si se amestca pana obtinem un aluat tocmai bunde intins.

Umplutura: radem branza pe care o amestecam cu margarina si ouale.

Presasam faina pe masa si rupem bucatele mici de aluat, le intindem intr-o foaie subtire punem umplutura si le impaturim (le puteti face in diferite forme). Le punem in tava, le ungem cu ou si presaram susan, se coc 30 de minute. Cand sunt gata le punem intr-o cratita cu capac.

Se pot face si cu carne, orez si cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu branza si marar

Pateuri cu branza si marar

Intrun bol amestecam branza, mararul si ouale. Intindem amestecul pe foaia de placinta si rulam cu

7 voturi    11 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza
Pateuri cu branza FLUTURAS

Pateuri cu branza FLUTURAS

Se framanta un aluat la rece din untul si branza date pe razatoarea mare si se adauga si faina.Se

6 voturi    12 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 16 februarie 2012

    foarte bune.....felicitari...salvat*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012

    Tare bune ! imi plac mult de tot... pupici

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: un pahar de apa
  • 200g margarina
  • 3-4 pahare de faina
  • o lingurita sare si susan sau chimen.
  • Pentru umplutura: 200 g branza
  • 2 oua si 100g margarina.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

30 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

mia (Chef de cuisine)

foarte bune.....felicitari...salvat*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite colorate cu urda