Pateuri cu branza din aluat fraged

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 bucati:
  • * 200 g faina,
  • * 100 g margarina,
  • * 200 g brinza de vaci,
  • * 2 oua,
  • * 1/2 plic praf de copt,
  • * 5 g sare,
  • * 20 g brinza telemea,
  • * 10 g zahar vanilat.

Mod de preparare

100 g brinza de vaci se amesteca cu margarina, cu un ou, din care se opreste putin pentru uns, cu sarea si praful de copt dizolvat in otet. Se framinta usor faina pana se obtine un aluat de consistenta potrivita, care se lasa in repaus cca 30 minute. Umplutura se prepara din brinza telemea si restul de brinza de vaci (100 g), zaharul, ou si zahar vanilat. Aluatul se intinde pe planseta pudrata cu faina, intr-o foaie cu grosimea de 0,5 cm, apoi se taie in forme patrate cu latura de cca 6 cm. Pe fiecare bucata se asaza cca 15 g umplutura. Se pliaza unind cite doua colturi opuse, realizind pateuri in forma de triunghi, care se aseaza intr-o tava stropita cu apa si se ung deasupra cu ou. Se coc la o temperatura moderata. Dupa coacere si racire, se asaza pe platou sau pe tavi, pentru servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise