autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Pateuri cu branza din aluat fraged

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 bucati:, * 200 g faina,, * 100 g margarina,, * 200 g brinza de vaci,, * 2 oua,, * 1/2 plic praf de copt,, * 5 g sare,, * 20 g brinza telemea,, * 10 g zahar vanilat.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

48 voturi

Mod de preparare

100 g brinza de vaci se amesteca cu margarina, cu un ou, din care se opreste putin pentru uns, cu sarea si praful de copt dizolvat in otet. Se framinta usor faina pana se obtine un aluat de consistenta potrivita, care se lasa in repaus cca 30 minute. Umplutura se prepara din brinza telemea si restul de brinza de vaci (100 g), zaharul, ou si zahar vanilat. Aluatul se intinde pe planseta pudrata cu faina, intr-o foaie cu grosimea de 0,5 cm, apoi se taie in forme patrate cu latura de cca 6 cm. Pe fiecare bucata se asaza cca 15 g umplutura. Se pliaza unind cite doua colturi opuse, realizind pateuri in forma de triunghi, care se aseaza intr-o tava stropita cu apa si se ung deasupra cu ou. Se coc la o temperatura moderata. Dupa coacere si racire, se asaza pe platou sau pe tavi, pentru servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu branza din aluat fraged" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Turta cu dulceata de caise

Turta cu dulceata de caise

Se amesteca faina cu bicarbonatul si zaharul, apoi se adauga margarina (margarina sa fie de temperatura

5 voturi    7 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Ștrudel de mere

Ștrudel de mere

Se rad merele cu coaja cu tot si se calesc in untul amestecat cu zaharul si scortisoara. Se lasa

3 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    Ce bune trebuie sa fie. Parca imi si miroasa.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

48 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 bucati:
  • * 200 g faina,
  • * 100 g margarina,
  • * 200 g brinza de vaci,
  • * 2 oua,
  • * 1/2 plic praf de copt,
  • * 5 g sare,
  • * 20 g brinza telemea,
  • * 10 g zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Ce bune trebuie sa fie. Parca imi si miroasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Cozonac Rosenkranz