100 g brinza de vaci se amesteca cu margarina, cu un ou, din care se opreste putin pentru uns, cu sarea si praful de copt dizolvat in otet. Se framinta usor faina pana se obtine un aluat de consistenta potrivita, care se lasa in repaus cca 30 minute. Umplutura se prepara din brinza telemea si restul de brinza de vaci (100 g), zaharul, ou si zahar vanilat. Aluatul se intinde pe planseta pudrata cu faina, intr-o foaie cu grosimea de 0,5 cm, apoi se taie in forme patrate cu latura de cca 6 cm. Pe fiecare bucata se asaza cca 15 g umplutura. Se pliaza unind cite doua colturi opuse, realizind pateuri in forma de triunghi, care se aseaza intr-o tava stropita cu apa si se ung deasupra cu ou. Se coc la o temperatura moderata. Dupa coacere si racire, se asaza pe platou sau pe tavi, pentru servire.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii