pateuri cu carne de miel.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ai nevoie de: aluat, 200 g faina, 125 g margarina, sare.
  • Umplutura: 200 g carne, o ceapa mica, un ou, o lingura cu smantana, 2 linguri cu margarina, sare, piper.

Mod de preparare

Se amesteca faina cernuta cu margarina si un praf de sare, apoi se adauga apa, putin cate putin, pana cand aluatul devine omogen.

Daca ai scapat cumva prea multa apa, poti ingrosa la loc aluatul adaugand putina faina. Dupa ce a stat cel putin 20 de minute in frigider, se intinde o foaie de un centimetru grosime si, cu ajutorul unui pahar de vin, se taie cercuri.

Jumatate dintre cercurile astfel obtinute vor fi transformate in inele, cu ajutorul unui pahar mai mic. Capacelele decupate de la mijlocul cercurilor se pastreaza.

Pe cercurile ramase intregi se asaza inelele, iar la mijloc se pune umplutura obtinuta astfel: carnea se toaca impreuna cu o ceapa mica, se caleste in margarina (se pun si cateva linguri cu apa, ca sa nu se usuce carnea prea tare), se amesteca bine cu un ou, se sareaza si se pipereaza.

Dupa ce am pus umplutura in inelele de aluat, asezam deasupra capacelele pastrate. Se coc la foc potrivit.

Sugestie: Pentru o aroma speciala, poti pune in umplutura un pic de marar tocat.

Se poate si asa: In loc de carne, poti folosi cu succes maxim ciuperci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise