pateuri cu carne de miel.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ai nevoie de: aluat, 200 g faina, 125 g margarina, sare.
  • Umplutura: 200 g carne, o ceapa mica, un ou, o lingura cu smantana, 2 linguri cu margarina, sare, piper.

Mod de preparare

Se amesteca faina cernuta cu margarina si un praf de sare, apoi se adauga apa, putin cate putin, pana cand aluatul devine omogen.

Daca ai scapat cumva prea multa apa, poti ingrosa la loc aluatul adaugand putina faina. Dupa ce a stat cel putin 20 de minute in frigider, se intinde o foaie de un centimetru grosime si, cu ajutorul unui pahar de vin, se taie cercuri.

Jumatate dintre cercurile astfel obtinute vor fi transformate in inele, cu ajutorul unui pahar mai mic. Capacelele decupate de la mijlocul cercurilor se pastreaza.

Pe cercurile ramase intregi se asaza inelele, iar la mijloc se pune umplutura obtinuta astfel: carnea se toaca impreuna cu o ceapa mica, se caleste in margarina (se pun si cateva linguri cu apa, ca sa nu se usuce carnea prea tare), se amesteca bine cu un ou, se sareaza si se pipereaza.

Dupa ce am pus umplutura in inelele de aluat, asezam deasupra capacelele pastrate. Se coc la foc potrivit.

Sugestie: Pentru o aroma speciala, poti pune in umplutura un pic de marar tocat.

Se poate si asa: In loc de carne, poti folosi cu succes maxim ciuperci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise