autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Pateuri cu marmelada

Autor: PREDA ELENA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PREDA ELENA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2013

Ingrediente
Aluat: 200g iaurt, 9 linguri zahar, 9 linguri ulei, 9 linguri de apa, un praf de copt, sare, faina cat cuprinde., Umplutura: marmelada (puteti adauga orice altceva)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se amesteca iaurtul, apa, praful de copt, faina, zaharul, uleiul. Se framanta un aluat nu prea tare. Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie patrate. Apoi, fiecare dintre acestea se franjureaza la un capat, formanad 5 fasii. Se pune marmelada si se ruleaza pana la franjuri, apoi fiecare fasie se aseaza peste rulou. Se procedeaza asa pana la final. Se da cu ou pe deasupra se da la cuptor circa 30 min pana devin aurii.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu marmelada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Floare de colt (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2013

    Ce bine arata si sunt gustoase !!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 200g iaurt
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri de apa
  • un praf de copt
  • sare
  • faina cat cuprinde.
  • Umplutura: marmelada (puteti adauga orice altceva)

Raporteaza reteta

Retete
de PREDA ELENA
Savarina

Savarina

Se bat albusurile separat cu zaharul,apoi sa adauga galbenusurile amestecate cu putina sare,se

4 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Ciorbita de pui

Ciorbita de pui

Carnea se transeaza si se spala bine si se pune la fiert,avand grija sa luam spuma in timpul procesului

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Biscuiti pentru ceai

Biscuiti pentru ceai

Se pune margarina la temperatura camerei, se adauga cele 2 oua, musli, zaharul, vanilia, nuca taiata

4 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Floare de colt (Chef de cuisine)

Ce bine arata si sunt gustoase !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Mini tarte sarate