se scot samburii de la masline prin presare(eu am folosit o spatula de lemn);se curata si se spala ceapa si taie marunt.maslinele,ceapa, uleiul de maslinesi rozmarinul se fac pasta in blender/robot de bucatarie.
Pachetul de foi de placinta se scot din frigider si se lasa la dezghetat pe un prosop.
Pasta obtinuta din masline si ceapa verde se intinde peste foi si se ruleaza strans dupa care se baga la frigider pentru o jumatate de ora pana cand se intareste destul ca sa putem taia felii din rulada formata.
Feliile de rulada se aseaza in tava de cuptor in prealabil unsa cu unt.
Se bate oul spuma cu sare si piper si se ung pateurile.
Se da la cuptor la foc mediu 30 de minute
Optional putem rade cascaval deasupra la sfasit
Sunt niste aperitive minunate

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii