Pateuri cu sunca si broccoli

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 bucati): Pentru aluat - 425 g faina,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 1 pachetel drojdie uscata,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • faina pentru planseta.
  • Pentru umplutura - 200 g sunca,
  • 250 g broccoli,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 125 g mozzarella sau telemea de vaca nesarata.

Mod de preparare

Aluatul - Se amesteca faina cu sarea si cu drojdia uscata, se adauga uleiul si 1/4 l de apa calduta si se framanta un aluat neted, mai intai cu mixerul si apoi cu mana. Se acopera cu un stergar si se lasa sa dospeasca 45 de minute. Apoi se mai framanta o data bine si se imparte in 8 portii. Fiecare bucata se intinde pe planseta usor infainata, formand rotunduri cu diametrul de 20 cm. Umplutura - Se taie sunca fasii. Broccoli se rupe bucatele, se fierbe (clocotit) 1 minut in apa cu sare si se lasa sa se scurga. Ardeiul curatat de seminte si nervuri se taie si el fasii. Se amesteca toate ingredientele, inclusiv branza, se sareaza si se pipereaza. Se ia cate putina umplutura si se pune pe o jumatate a bucatii de aluat, se acopera cu cealalta jumatate si se apasa bine marginile. Se asaza pe o tava tapetata cu hartie si se coc 15 minute in cuptorul incins la 250°C. Cand sunt frumos rumenite, se scot din cuptor si se servesc fierbinti, eventual cu un sos preparat din mujdei amestecat cu iaurt si smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise