autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Pateuri cu sunca si broccoli

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 bucati): Pentru aluat - 425 g faina, , 1/2 lingurita sare, , 1 pachetel drojdie uscata, , 4 linguri ulei de masline, , faina pentru planseta., Pentru umplutura - 200 g sunca, , 250 g broccoli, , 1 ardei gras rosu, , 125 g mozzarella sau telemea de vaca nesarata.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se amesteca faina cu sarea si cu drojdia uscata, se adauga uleiul si 1/4 l de apa calduta si se framanta un aluat neted, mai intai cu mixerul si apoi cu mana. Se acopera cu un stergar si se lasa sa dospeasca 45 de minute. Apoi se mai framanta o data bine si se imparte in 8 portii. Fiecare bucata se intinde pe planseta usor infainata, formand rotunduri cu diametrul de 20 cm. Umplutura - Se taie sunca fasii. Broccoli se rupe bucatele, se fierbe (clocotit) 1 minut in apa cu sare si se lasa sa se scurga. Ardeiul curatat de seminte si nervuri se taie si el fasii. Se amesteca toate ingredientele, inclusiv branza, se sareaza si se pipereaza. Se ia cate putina umplutura si se pune pe o jumatate a bucatii de aluat, se acopera cu cealalta jumatate si se apasa bine marginile. Se asaza pe o tava tapetata cu hartie si se coc 15 minute in cuptorul incins la 250°C. Cand sunt frumos rumenite, se scot din cuptor si se servesc fierbinti, eventual cu un sos preparat din mujdei amestecat cu iaurt si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu sunca si broccoli" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu cherry, busuioc si pancetta

Focaccia cu cherry, busuioc si pancetta

Puneti faina, busuiocul, zaharul, drojdia si sarea intr-un bol. Combinati cu apa si ulei, faceti

1 vot    4 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid. Am

1 vot    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 bucati): Pentru aluat - 425 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 pachetel drojdie uscata
  • 4 linguri ulei de masline
  • faina pentru planseta.
  • Pentru umplutura - 200 g sunca
  • 250 g broccoli
  • 1 ardei gras rosu
  • 125 g mozzarella sau telemea de vaca nesarata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Zebra cake