autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Pateuri cu sunca si broccoli

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 bucati): Pentru aluat - 425 g faina, , 1/2 lingurita sare, , 1 pachetel drojdie uscata, , 4 linguri ulei de masline, , faina pentru planseta., Pentru umplutura - 200 g sunca, , 250 g broccoli, , 1 ardei gras rosu, , 125 g mozzarella sau telemea de vaca nesarata.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se amesteca faina cu sarea si cu drojdia uscata, se adauga uleiul si 1/4 l de apa calduta si se framanta un aluat neted, mai intai cu mixerul si apoi cu mana. Se acopera cu un stergar si se lasa sa dospeasca 45 de minute. Apoi se mai framanta o data bine si se imparte in 8 portii. Fiecare bucata se intinde pe planseta usor infainata, formand rotunduri cu diametrul de 20 cm. Umplutura - Se taie sunca fasii. Broccoli se rupe bucatele, se fierbe (clocotit) 1 minut in apa cu sare si se lasa sa se scurga. Ardeiul curatat de seminte si nervuri se taie si el fasii. Se amesteca toate ingredientele, inclusiv branza, se sareaza si se pipereaza. Se ia cate putina umplutura si se pune pe o jumatate a bucatii de aluat, se acopera cu cealalta jumatate si se apasa bine marginile. Se asaza pe o tava tapetata cu hartie si se coc 15 minute in cuptorul incins la 250°C. Cand sunt frumos rumenite, se scot din cuptor si se servesc fierbinti, eventual cu un sos preparat din mujdei amestecat cu iaurt si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu sunca si broccoli" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Clatite de branza dulce si stafide imbatate la cuptor(reteta portugheza)

Clatite de branza dulce si stafide imbatate la cuptor(reteta portugheza)

Va dau 2 variante de aluat.Pt.1)Pune faina in vas,fa o gaura in mijloc,pune ouale,laptele,zaharul,sare

12 voturi    12 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu carne si aluat de casa

Placinta cu carne si aluat de casa

Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi atat calda alaturi de o salata de legume, cat

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 bucati): Pentru aluat - 425 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 pachetel drojdie uscata
  • 4 linguri ulei de masline
  • faina pentru planseta.
  • Pentru umplutura - 200 g sunca
  • 250 g broccoli
  • 1 ardei gras rosu
  • 125 g mozzarella sau telemea de vaca nesarata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza