autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

PATRUNJEL LA CONGELATOR

Autor: L (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: L (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 august 2008

Ingrediente
Patrunjel, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se spala bine frunzele de patrunjel. Se taie cozile. Se taie marunt frunzele si se amesteca cu putina sare. Se pun intr-o caserola cu capac si ser pun la congelator. Frunzele astfel conservate se poat folosi atat ca ornament cat si pentru a da gust mancarii.
Daca ti-a placut reteta noastra "PATRUNJEL LA CONGELATOR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc

Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc

Spalam rosiile bine coapte, le taiem felii subtiri si le rasfiram pe sita, astfel incat feliile sa

4 voturi    7 comentarii
96h
Conserve si muraturi
Gogosari in suc de rosii

Gogosari in suc de rosii

Gogosari se curata si se taie in 4 sau dupa marimea care doreste fiecare. Rosiile se dau prin

5 voturi    4 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

    Eu le pun in pungi ,fara sare la congelator,se pastreaza perfect...

  • Fara foto

    Alin , 06 martie 2010

    Fara sare se congeleaza dupa spalare si in cantitatea de care ai nevoie deci in portii in pungi de plastic si la scoatere le tai marunt asa congelate si pui in mancare inainte sa se decongeleze si sa devina flescaite.Succes.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Multe mancaruri nici nu le putem imagina fara frunze de patrunjel, tarhon,marar,leustean,telina,si de aceea avem la indemana cea mai buna si practica metoda, congelarea. Astfel,isi pastreaza aromele si vitaminele si le avem la indemana toata iarna.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      In general verdeata pusa la congelator, cand ai nevoie si o scoti este flescaita, mie unul nici nu-mi place sa gatesc cu asa ceva. Cel mai bine, verdeturile se pastreaza cand le-ai cumparat proaspete, le cureti, le speli bine le toci la marimea potrivita care te intereseaza si le pui la uscat pe coli de ambalaj albe la umbra. In 2-3 zile sunt uscate si le pui in cutii de plastic sau pungi de hartie si asa ai tot timpul verdeata care isi pastreaza aroma, forma si culoarea dar si proprietatile chimice.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

      Si eu pun verdeata in permanenta la congelator(telina,tarhon,marar,patrunjel,leustean,menta),dar fara sare.Sarea inmoaie verdeata cand este congelata,o inchide la culoare si ii da un gust amar.

    • Fara foto

      ionelyca (Bucatar sef) , 04 aprilie 2009

      Si eu folosesc patrunjel(frunze)congelat,dar fara sare. Chiar toc un amestec mai variat de frunze: marar,telina,patrunjel si tarhon si am tot timpul "cutiuta verdetzurilor"plina si nelipsita din congelator.

    • Fara foto

      mika , 30 noiembrie 2008

      Eu conserv pt iarna verdeata fara sare, doar o spal, o toc marunt si o pun la pungi, se pastreaza perfect si k sa poti lua mai usor din punga tb sa lasi verdeata sa se scurga bine, sa se usuce si apoi sa o toci... La fel procedez cu toate legumele: morcovi, dovlecei, ardei gras,.....

    • Fara foto

      L (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2008

      Sarea este pentru a se putea lua mai usor de la congelator cantitatea de patrunjel dorita.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 19 august 2008

      Si eu pun patrunjel in congelator, dar niciodata cu sare si se conserva foarte bine, pastrandu-si culoarea si aroma.Nici un produs , pe care il congelez, nu il sarez.Tot asa conserv leusteanul, mararul, telina etc.Vekas Maria

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de L
Salata de ton

Salata de ton

Se fierb ouale tare. Se storc de ulei conserva de ton si de apa gogosarii murati. Gogosarii se

19 voturi    5 comentarii
20 min
Salate cu peste
Tiramisu diverse forme

Tiramisu diverse forme

Pentru a insiropa blatul taiat in doua pe orizontala se fierb: 1 l apa 3 lingurite nes 2 esente

7 voturi    5 comentarii
3h
Torturi
Ciuperci cu garnitura de cartofi copti

Ciuperci cu garnitura de cartofi copti

Se stoarce apa de pe ciuperci. Se taie cat mai marunt usturoiul, ceapa si ardeiul. Se razaleste morcovul

11 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Eu le pun in pungi ,fara sare la congelator,se pastreaza perfect...

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Zacusca mea de fasole