autor:

Alexandra_Asofiei

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui

Autor: Alexandra_Asofiei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandra_Asofiei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2018

Ingrediente
Pentru bezea:, 4 albusuri, 200 gr zahar, ½ de lingurita otet, 50 gr nuca macinata, 1 praf de sare, Pentru mousse:, 400 gr castane, 1 betisor de scortisoara, 150 gr dulce de leche, 200 gr frisca lichida neindulcita, Pentru jeleu:, 600 gr gutui, 260 gr zahar, 1 felie de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru bezea mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam cate o lingura din zahar pana il terminam, fara a ne opri din mixat. Zaharul trebuie sa se dizolve complet si sa obtinem o spuma densa si lucioasa. Adaugam otetul si mai mixam cateva secunde apoi nuca macinata pe care o amestecam usor cu ajutorul unei spatule. Turnam compozitia in tava cu hartie de copt, dandu-i o forma rotunda. Incalzim cuptorul la 110ºC si punem bezeaua la copt pentru cca 1 ora si jumatate pana capata o crusta tare inca pufos.

Intre timp, curatam gutuile de coaja si seminte (nu si de cotor, acea parte alba care invaluie semintele si care va ajuta la inchegarea siropului), le taiem in bucati egale si le punem la fiert in apa suficienta ca sa acopere cu 1 cm nivelul gutuilor. Punem un capac deasupra sau un cerc din hartie de copt si le lasam la foc potrivit pentru cca o ora. Cand gutuile devin moi, le trecem prin sita, iar apa in care au fiert o punem inapoi in oala impreuna cu zaharul (pentru fiecare 250 ml de lichid punem 150 gr de zahar). Amestecam pana zaharul se dizolva, adaugam lamaia si lasam la foc mediu pentru 30 de minute. Daca preferati jeleul mai lichid, scurtati timpul de fierbere si dupa 15 minute verificati turnand putin sirop pe o farfurie rece, iar daca se ingroasa este gata.

Bucatile de gutuie ramase le putem folosi la marmelada, dar 2-3 dintre ele le taiem felii subtiri, le presaram cu putin zahar si le coacem in cuptor pana se rumenesc usor, apoi le vom folosi la decor.

Pentru mousse spalam bine castanele si facem cate o taietura superficiala dealungul fiecareia(conform imaginii). Le punem la fiert impreuna cu un betisor de scortisoara pentru 30 de minute sau pana devin moi apoi indepartam coaja. Se trec castanele prin robot sau blender impreuna cu dulce de leche pana se obtine un piure pe cat posibil de fin. Frisca se bate pana devine o spuma tare, apoi o incorporam in piureul de castane in doua reprize si cu miscari de jos in sus.

Punem mousse-ul de castane intr-un posh si spritam pe bezea in forma dorita apoi decoram cu bucatele de jeleu si feliutele de gutuie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de prune

Tort cu crema de prune

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Tort cu crema de lime

Tort cu crema de lime

Un tort ideal după masa de Pasti! Pentru blat zdrobim biscuitii si îi amestecăm cu unt

32 voturi    10 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 200 gr zahar
  • ½ de lingurita otet
  • 50 gr nuca macinata
  • 1 praf de sare
  • Pentru mousse:
  • 400 gr castane
  • 1 betisor de scortisoara
  • 150 gr dulce de leche
  • 200 gr frisca lichida neindulcita
  • Pentru jeleu:
  • 600 gr gutui
  • 260 gr zahar
  • 1 felie de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandra_Asofiei
Prajitura englezeasca

Prajitura englezeasca

Se incepe cu siropul de zahar: Punem pe foc 5 linguri de zahar si 3 de apa si fierbem pana devine

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Veggie Burgers

Veggie Burgers

Taiem varza rosie in fasii subtiri, o dam cu sare si o dam deoparte. Intr-o tigaie cu putin

2 voturi    3 comentarii
40 min
Sandviciuri
Supa crema de legume cu fasole verde

Supa crema de legume cu fasole verde

Taiem prazul feliute (doar partea alba) si il calim in ulei de masline, impreuna cu usturoiul. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata Tort cu jeleu de visine si oua de ciocolata

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Tort Cos de Paste Tort Cos de Paste

Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, apa şi uleiul.

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Tort ptr aniversare.