autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu peste

Peşte cu sos de roşii

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Ingrediente
600 g peşte-eu am folosit fileuri de cod, 400g suc de rosii, 1/2 pahar de vin alb, 2 lingurite zeama delămâie, 1-2 foi de dafin, 2-3 lingurite zahar brut, sare, piper dupa gust, condimente pentru peşte, ½ pahar cu apa

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

15 voturi

Mod de preparare

Punem o cratita cu apă cu putina sare si piper pe aragaz la foc, în momentul când începe apa să clocotească se pune sucul de rosii şi foile de dafin la fiert..Dupa ce a dat cateva clocote se adauga vinul si se mai lasa sa fiarba putin,se adauga zeama de lamiae si daca va place putin mai dulce se adauga si 2-3 lingurite de zahar.Eu am adaugat..
Intre timp pestele se condimenteaza cu condimente pentru peste si se pune pe gratar sa se faca bine pe ambele parti,apoi se adauga in sosul de rosii si se mai lasa sa fiarba 5-6 minute.
Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Peşte cu sos de roşii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu sos de rosii

Peste la cuptor cu sos de rosii

Fileurile se spala sub un jet de apa, se condimenteaza cu sare, piper si se asaza intr-o tava. Ceapa

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Peste cu sos de hrean si rosii

Peste cu sos de hrean si rosii

Se curata, se spala si se scurge bine pestele dupa care se sareaza, se condimenteaza cu piper si

7 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    violeta ilie (Chef de cuisine):

    Abia astept s-o pregatesc. O voi face pentru Florii. Abia dupa aceea va voi spune mai multe. Oricum, ideea cu sosul fiert inainte m-a facut curioasa. Vom vedea!

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • christyansen

    christyansen (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2012

    f. delicios. bv bv bv bv bv

  • Fara foto

    Silvia , 02 iunie 2010

    Chiar asa Sidy,ca bine zici.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Silvye arata nemaipomenit de bine ! Papica asta buna o lasam barbatilor nostrii si noi doua mergem in oras la o vorba, bine ?

    • Fara foto

      maria mihalache , 01 iunie 2010

      Am sosit si eu..........nu puteam sa lipsesc,nu?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Si mie imi place peste cu sos de rosii, e delicios!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Îmi place reţeta, eu nu pun niciodată condimente de peşte, mai bine câţiva căţei de usturoi şi nici zahăr, pentru că sucul de roşii pe care-l face socrul meu, e făcut cu roşii din grăa lui, foarte coapte şi este un pic mai gros şi foarte dulce!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Si eu adaug usturoi,pestele gatit in orice mod este preferatul meu!

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Delicios!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Imi place pestele de orice fel! Eu adaug intotdeauna usturoi si...mamaliguta!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Apetisant.Chiar mi-ai facut pofta de peste.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

15 voturi

Ingrediente

  • 600 g peşte-eu am folosit fileuri de cod
  • 400g suc de rosii
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 2 lingurite zeama delămâie
  • 1-2 foi de dafin
  • 2-3 lingurite zahar brut
  • sare
  • piper dupa gust
  • condimente pentru peşte
  • ½ pahar cu apa

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

christyansen (Chef de cuisine)

f. delicios. bv bv bv bv bv

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Bors de peste