Pelimeni cu carne

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pelimeni cu carne

Ingrediente

  • 3 pahare - faina alba de grau
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 1 pahar de lapte cu apa ( 1/2din fiecare)
  • 1 ceapa
  • 1/4 kg carne tocata porc / vita

Mod de preparare

Se toarna faina intr-un castron, se adauga laptele cu apa si oul si sarea, se amesteca bine bine ... ca sa nu ramana cocoloase. Dupa care se lasa pe masa cu o carpa peste aluat timp de 40 de minute.

Ceapa se toaca marunt sau se da prin masina de carne si se amesteca cu carnea, iar acesta va fi umplutura pelimenilor.

Cu sucitorul se intinde o parte din aluat si se aseaza pe forma intr-un strat subtire ... dupa, se pune carnea in gaurile formei, iar dupa ce am umplut toate gaurile se mai pune un strat de aluat pe forma peste carne si cu sucitorul se apasa pe forma pana ies prin gauri ... daca nu aveti forma pentru pelimeni puteti sa intindeti aluatul pe masa si sa faceti forme rotunde cu paharul, la mijoc cate o lingurita de carne si sa le impaturati in doua.

Dupa ce ati terminat cu aluatul si umplutura puneti o oala cu apa la foc sa fiarba si cand aceasta a inceput sa fiarba le dam drumu la pelimeni in apa, sunt gata cand se ridica la suprafata ... in timpul fierberii mai amestecati din cand in cand cu o lingura sa nu se prinda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne

Reteta de vinete umplute cu carne. Vinete umplute cu carne reteta simpla si delicioasa.

Vinete umplute cu carne
Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Reteta de limba soacrei. Reteta de rulouri de vinete si dovlecel. Limba soacrei reteta de aperitiv cu vinete si dovlecei....

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise