peltea de gutui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru zeama in care au fiert gutuile
  • 1 kilogram de zahar.

Mod de preparare

Se aleg gutui frumoase, de preferinta mici, galbene, coapte si farapete. Se spala, se sterg cu o carpa de puful de deasupra, se taie inpatru si fiecare sfert inca in doua. Nu se curata de coaja si nu se scoatemijlocul care contine o cantitate de materie gelatinoasa. Se pun intr-ocratita cu apa, pe masura ce sunt taiate, socotind 2 litri de apa la 1kilogram de gutui. Se adauga si cateva mere cretesti rosii, taiate insferturi. Se lasa sa fiarba o ora, la foc mic, pana ce gutuile sunt atatde moi, incat pot fi strapunse usor cu coada unui chibrit. Se lasa sa selimpezeasca zeama inca o jumatate de ora si se trec printr-un tifon des.

La un litru din aceasta zeama limpezita se pune 1 kilogram de zahar. Selasa intai pe marginea aragazului pana se topeste zaharul, apoi se fierbela foc bun, luand spuma de cate ori este necesar. Se ridica de pe foc atunci cand este legata si se toarna fierbinte in borcane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise