Se aleg gutui frumoase, de preferinta mici, galbene, coapte si farapete. Se spala, se sterg cu o carpa de puful de deasupra, se taie inpatru si fiecare sfert inca in doua. Nu se curata de coaja si nu se scoatemijlocul care contine o cantitate de materie gelatinoasa. Se pun intr-ocratita cu apa, pe masura ce sunt taiate, socotind 2 litri de apa la 1kilogram de gutui. Se adauga si cateva mere cretesti rosii, taiate insferturi. Se lasa sa fiarba o ora, la foc mic, pana ce gutuile sunt atatde moi, incat pot fi strapunse usor cu coada unui chibrit. Se lasa sa selimpezeasca zeama inca o jumatate de ora si se trec printr-un tifon des.
La un litru din aceasta zeama limpezita se pune 1 kilogram de zahar. Selasa intai pe marginea aragazului pana se topeste zaharul, apoi se fierbela foc bun, luand spuma de cate ori este necesar. Se ridica de pe foc atunci cand este legata si se toarna fierbinte in borcane.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii