Se aleg gutui galbene mici fara pete se spala si se sterg bine si se taie in sferturi.Nu se curata de coaja si simburi si se pun intr-o oala la fiert cu apa 2litrii de apa la 1kg de gutui.Se adauga si citeva mere cretesti rosii taiate in sferturi.Se lasa sa fiarba pe foc mic o ora sau pina cind sint atit de moi incit se pot patrunde cu o scobitoare.
Se lasa sa se limpezeasca lichidul se strecoara intr-o alta cratita si se storc putin gutuiele.
Lichidul se pune pe foc cu zaharul si se fierbe pe foc mic pina se leaga bine.Trebuie sa fim atenti punctul cind se leaga sa luam de pe foc caci altfel pelteaua nu se mai leaga.Se toarna fierbinte in borcane si se lasa sa se raceasca.Din gutuiele ramase se poate face gem.
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii