Peltea de gutui.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1litru de zeama in care au fiert gutui
  • 1kg de zahar.

Mod de preparare

Se aleg gutui galbene mici fara pete se spala si se sterg bine si se taie in sferturi.Nu se curata de coaja si simburi si se pun intr-o oala la fiert cu apa 2litrii de apa la 1kg de gutui.Se adauga si citeva mere cretesti rosii taiate in sferturi.Se lasa sa fiarba pe foc mic o ora sau pina cind sint atit de moi incit se pot patrunde cu o scobitoare.

Se lasa sa se limpezeasca lichidul se strecoara intr-o alta cratita si se storc putin gutuiele.

Lichidul se pune pe foc cu zaharul si se fierbe pe foc mic pina se leaga bine.Trebuie sa fim atenti punctul cind se leaga sa luam de pe foc caci altfel pelteaua nu se mai leaga.Se toarna fierbinte in borcane si se lasa sa se raceasca.Din gutuiele ramase se poate face gem.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise