Se aleg gutui galbene mici fara pete se spala si se sterg bine si se taie in sferturi.Nu se curata de coaja si simburi si se pun intr-o oala la fiert cu apa 2litrii de apa la 1kg de gutui.Se adauga si citeva mere cretesti rosii taiate in sferturi.Se lasa sa fiarba pe foc mic o ora sau pina cind sint atit de moi incit se pot patrunde cu o scobitoare.
Se lasa sa se limpezeasca lichidul se strecoara intr-o alta cratita si se storc putin gutuiele.
Lichidul se pune pe foc cu zaharul si se fierbe pe foc mic pina se leaga bine.Trebuie sa fim atenti punctul cind se leaga sa luam de pe foc caci altfel pelteaua nu se mai leaga.Se toarna fierbinte in borcane si se lasa sa se raceasca.Din gutuiele ramase se poate face gem.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii