autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Peltea de gutui

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 ½ kg gutui galbene, ½ kg mere, apa cit sa le acopere

Dificultate: Medie Timp: 2h

56 voturi

Mod de preparare

Gutuile bine coapte si nepatate se sterg de puf cu o cirpa si se taie bucati potrivite cu coaja cu tot; se adauga merele sau coaja de mere in cantitate mai mare. Se fierb trei ore la foc potrivit, acoperite, cind fructele sint fierte destul, se strecoara. Daca este nevoie, se poate lasa zeama ½ de ora sa se limpezeasca si se strecoara din nou. La un litru din aceasta zeama se adauga 1 kg zahar si se lasa sa se dizolve, apoi se pune la foc iute sa se lege. Cind este legata si spumuita, se toarna in borcane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Kiwi in peltea de gutui

Kiwi in peltea de gutui

Gutuile spalate si curatate de coaja se taie bucatele, se lasa si cotoarele (daca nu sunt stricate),

0 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Bezea cu peltea de gutui

Bezea cu peltea de gutui

Cum procedam: 1. Preincalzeste cuptorul la 130 grade Celsius. 2. Pune pelteaua intr-un vas neaderent

0 voturi    0 comentarii
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

56 voturi

Ingrediente

  • 1 ½ kg gutui galbene
  • ½ kg mere
  • apa cit sa le acopere

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Rosii cu telina si ardei iute pentru ciorbe