Peltea de gutui

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ½ kg gutui galbene
  • ½ kg mere
  • apa cit sa le acopere

Mod de preparare

Gutuile bine coapte si nepatate se sterg de puf cu o cirpa si se taie bucati potrivite cu coaja cu tot; se adauga merele sau coaja de mere in cantitate mai mare. Se fierb trei ore la foc potrivit, acoperite, cind fructele sint fierte destul, se strecoara. Daca este nevoie, se poate lasa zeama ½ de ora sa se limpezeasca si se strecoara din nou. La un litru din aceasta zeama se adauga 1 kg zahar si se lasa sa se dizolve, apoi se pune la foc iute sa se lege. Cind este legata si spumuita, se toarna in borcane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri umplute cu ciocolata

Cornuri umplute cu ciocolata

Cornuri umplute cu ciocolata
Supa crema de conopida

Supa crema de conopida

Supa crema de conopida
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj. Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem...

Varza a la Cluj
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise