-Se fierb pastele în apă și puțină sare aproximativ 11 minute (exact cum sunt instrucțiunile de pe ambalaj), se scurg, se clătesc cu jet de apă rece, se stropesc cu puțin ulei de măsline și se păstrează acoperite.
-Se spală vânăta și se taie cuburi (cu tot cu coajă, sau se decojește gen ”pijama”). Cuburile de vânătă se presară cu 1 linguriță de sare și peste ele se așează o greutate și se lasă așa, presate puțin, să iasă ”toxinele”, până se pregătesc celelalte legume (cca 15 minute).
-Se curăță, se spală ardeii și se taie julien.
-Se spală, se decojesc roșiile și se taie cubulețe.
-Se spală și se taie mărunt pătrunjelul și ceapa verde.
-Se curăță și se taie mic usturoiul.
-Se spală dovleceii și se taie rondele (cu tot cu coajă, sau se decojesc gen ”pijama”).
-După cele 15 minute, timp în care și-au ”lăsat toxinele”, vinetele se clătesc de sare cu apă rece, se scurg foarte bine și se tamponează cu șervețele de bucătărie, de hârtie, până când apa este complet absorbită.
-Într-un vas/ tigaie se pune puțin ulei (cca 2 linguri) și se călesc câteva minute vinetele, până ce acestea se înmoaie puțin.
-După ce se pregătesc astfel toate legumele, într-un alt vas teflonat (să nu se lipească) mai mare, se pune restul de ulei și când acesta este suficient de încins se adaugă dovleceii și se lasă 3-4 minute să se călească, întorcându-se pe ambele părți.
-Când dovleceii s-au înmuiat puțin se adaugă cele trei feluri de ardei gras și ceapa verde, se amestecă și se lasă pe foc 3-4 minute să se înmoaie puțin și acestea.
-Când s-a înmuiat puțin și ardeiul, se adaugă roșiile, puțină sare, se amestecă și se lasă pe foc până când amestecul începe să fiarbă.
-La sfârșit se adaugă vinetele călite la început, se omogenizează și se mai lasă pe foc cca 1 minut.
-După ce legumele sunt gata, se dă vasul la o parte de pe foc, se adaugă usturoiul, condimentele, verdeața, se potrivește de sare și piper și se lasă să se răcească.
-Cât se răcesc legumele, se unge cu unt vasul/tava în care se vor pregăti pastele la cuptor, se rade jumătate de mozzarella pe răzătoare, iar cealaltă jumătate se feliază foarte subțire astfel încât să acoperim toată suprafața tăvii.
-Când sosul de legume este rece se așează alternativ în tava unsă un rând de paste, legume, mozzarella rasă...și tot așa până se termină toate ingredientele de pus. Se amestecă omogenizând cât se poate pastele, iar deasupra se așează feliile subțiri de mozzarella.
-Se introduce tava în cuptorul încins la 200 grd.C și se lasă pastele cca 15 minute, până când mozzarella se topește și rumenește ușor.
-Se servesc fierbinți cu parmezan ras presărat deasupra.
Mai multe fotografii pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Poftă bună!
Observație: Se pot face și de post, renunțând la mozzarella și parmezan.
Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasaCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii