autor:

Victoria Gabriela

» » , , Paste si pizza, Retete de post, Retete vegetariene

Penne colorate cu legume

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 13 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 13 martie 2015

Ingrediente
(pentru 8 porții), 500 gr. penne tricolore (Barilla), 3 ardei gras galben, 2 ardei gras verde, 1 &ndash 2 ardei gras roșu, 1 vânătă, 500 gr. roșii, 2 &ndash 3 fire ceapă verde, 4 &ndash 5 grăunți usturoi, 2 dovlecei, 6 linguri ulei măsline, 350 gr. mozzarella gourmet, ½ legătură pătrunjel verde, ½ linguriță oregano uscat sau proaspăt, ½ linguriță busuioc uscat sau proaspăt, sare, piper după gust, opțional, parmezan ras (pentru servire)

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

-Se fierb pastele în apă și puțină sare aproximativ 11 minute (exact cum sunt instrucțiunile de pe ambalaj), se scurg, se clătesc cu jet de apă rece, se stropesc cu puțin ulei de măsline și se păstrează acoperite.



-Se spală vânăta și se taie cuburi (cu tot cu coajă, sau se decojește gen ”pijama”). Cuburile de vânătă se presară cu 1 linguriță de sare și peste ele se așează o greutate și se lasă așa, presate puțin, să iasă ”toxinele”, până se pregătesc celelalte legume (cca 15 minute).



-Se curăță, se spală ardeii și se taie julien.



-Se spală, se decojesc roșiile și se taie cubulețe.



-Se spală și se taie mărunt pătrunjelul și ceapa verde.



-Se curăță și se taie mic usturoiul.



-Se spală dovleceii și se taie rondele (cu tot cu coajă, sau se decojesc gen ”pijama”).



-După cele 15 minute, timp în care și-au ”lăsat toxinele”, vinetele se clătesc de sare cu apă rece, se scurg foarte bine și se tamponează cu șervețele de bucătărie, de hârtie, până când apa este complet absorbită.



-Într-un vas/ tigaie se pune puțin ulei (cca 2 linguri) și se călesc câteva minute vinetele, până ce acestea se înmoaie puțin.



-După ce se pregătesc astfel toate legumele, într-un alt vas teflonat (să nu se lipească) mai mare, se pune restul de ulei și când acesta este suficient de încins se adaugă dovleceii și se lasă 3-4 minute să se călească, întorcându-se pe ambele părți.



-Când dovleceii s-au înmuiat puțin se adaugă cele trei feluri de ardei gras și ceapa verde, se amestecă și se lasă pe foc 3-4 minute să se înmoaie puțin și acestea.



-Când s-a înmuiat puțin și ardeiul, se adaugă roșiile, puțină sare, se amestecă și se lasă pe foc până când amestecul începe să fiarbă.



-La sfârșit se adaugă vinetele călite la început, se omogenizează și se mai lasă pe foc cca 1 minut.



-După ce legumele sunt gata, se dă vasul la o parte de pe foc, se adaugă usturoiul, condimentele, verdeața, se potrivește de sare și piper și se lasă să se răcească.



-Cât se răcesc legumele, se unge cu unt vasul/tava în care se vor pregăti pastele la cuptor, se rade jumătate de mozzarella pe răzătoare, iar cealaltă jumătate se feliază foarte subțire astfel încât să acoperim toată suprafața tăvii.



-Când sosul de legume este rece se așează alternativ în tava unsă un rând de paste, legume, mozzarella rasă...și tot așa până se termină toate ingredientele de pus. Se amestecă omogenizând cât se poate pastele, iar deasupra se așează feliile subțiri de mozzarella.



-Se introduce tava în cuptorul încins la 200 grd.C și se lasă pastele cca 15 minute, până când mozzarella se topește și rumenește ușor.



-Se servesc fierbinți cu parmezan ras presărat deasupra.



Mai multe fotografii pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/



Poftă bună!



Observație: Se pot face și de post, renunțând la mozzarella și parmezan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne colorate cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Pasta de fasole cu ceapa si mustar

Pasta de fasole cu ceapa si mustar

Dau pe robot fasolea cu ceapa cruda, adaug uleiul, mustar,sare si piper dupa gust. Servim pe feli

5 voturi    14 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Papanasi colorati

Papanasi colorati

Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • (pentru 8 porții)
  • 500 gr. penne tricolore (Barilla)
  • 3 ardei gras galben
  • 2 ardei gras verde
  • 1 &ndash 2 ardei gras roșu
  • 1 vânătă
  • 500 gr. roșii
  • 2 &ndash 3 fire ceapă verde
  • 4 &ndash 5 grăunți usturoi
  • 2 dovlecei
  • 6 linguri ulei măsline
  • 350 gr. mozzarella gourmet
  • ½ legătură pătrunjel verde
  • ½ linguriță oregano uscat sau proaspăt
  • ½ linguriță busuioc uscat sau proaspăt
  • sare
  • piper după gust
  • opțional
  • parmezan ras (pentru servire)

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

4 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Curry de naut cu conopida Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
LASAGNE CU SPANAC
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania