Penne cu carne tocata de pui si mazare

Pastele se fierb intr-o craticioara in apa cu sare.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Penne cu carne tocata de pui si mazare

Ingrediente

  • 300 gr paste penne
  • 200 gr carne tocata de pui
  • 1 rosie
  • 1/2 borcan de mazare
  • 1 ceapa alba
  • 2 linguri de smantana
  • sare/piper/boia dulce/busuioc
  • parmezan ras

Mod de preparare

Pastele se fierb intr-o craticioara in apa cu sare.

Carnea de pui tocata se pune intr-o tigaie cu ulei de masline si se lasa putina sa se prajeasca.

Se pune putina apa si vinul alb, lasam la foc potrivit sa fiarba.

Dupa circa 10 minute, se pune ceapa taiata solzisori, se pune apa, cat sa acopere si condimente.

Cand zeama scade, se pune mazarea scursa si rosia data pe razatoarea mare si se ia un polonic din zeama in care au fiert pastele.

Se pune si smantana, se mai subtiaza cu putina zeama de la paste si se pun si pastele fierte.

Se lasa cateva minute pana scade zeama, iar pastele se amesteca cu gustul sosului.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure