Penne cu otet balsamic

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 lingura ulei de masline,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 legatura de busuioc verde,
  • 500 g rosii decojite,
  • 170 g penne (macaroane scurte si striate),
  • 10 cl ulei de masline,
  • 3 linguri otet balsamic,
  • 1/2 lingurita zahar brun,
  • 80 g parmezan ras,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Incingeti uleiul intr-o cratita si rumeniti usturoiul tocat marunt. Adaugati apoi 1/4 din busuioc (taiat cu foarfeca) si rosiile taiate bucati, amestecati si lasati-le sa fiarba, pana ce se ingroasa sosul. Gustati de sare si piper si incorporati si busuiocul ramas.

Fierbeti macaroanele „al dente” in apa cu sare si lasati-le sa se scurga.

Puneti-le intr-o cratita impreuna cu uleiul de masline si lasati-le pe foc sa se incinga. Adaugati otetul si zaharul si amestecati, pana ce se rumenesc macaroanele.

Incorporati jumatate din parmezanul ras si sosul de rosii si serviti-le calde, cu restul de branza rasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor