Penne cu otet balsamic

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 lingura ulei de masline,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 legatura de busuioc verde,
  • 500 g rosii decojite,
  • 170 g penne (macaroane scurte si striate),
  • 10 cl ulei de masline,
  • 3 linguri otet balsamic,
  • 1/2 lingurita zahar brun,
  • 80 g parmezan ras,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Incingeti uleiul intr-o cratita si rumeniti usturoiul tocat marunt. Adaugati apoi 1/4 din busuioc (taiat cu foarfeca) si rosiile taiate bucati, amestecati si lasati-le sa fiarba, pana ce se ingroasa sosul. Gustati de sare si piper si incorporati si busuiocul ramas.

Fierbeti macaroanele „al dente” in apa cu sare si lasati-le sa se scurga.

Puneti-le intr-o cratita impreuna cu uleiul de masline si lasati-le pe foc sa se incinga. Adaugati otetul si zaharul si amestecati, pana ce se rumenesc macaroanele.

Incorporati jumatate din parmezanul ras si sosul de rosii si serviti-le calde, cu restul de branza rasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise