autor:

Cocktail of Senses

» » Retete cu paste de la bloggeri

Penne cu somon si ciuperci

Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru 4 portii aveti nevoie de:, , - 400g penne Hutton, - 1 file somon (cam 200g), - 300g ciuperci brune, - 50 ml vin alb sec, - 3 linguri smantana grasa, - zeama de la o lamaie, - 2-3 maini parmezan ras, - sare de mare, - piper, - 2 cubulete unt, - putin ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Cuvantul paste imi da mereu inspiratie in gasirea celor mai interesante combinatii de gusturi. Astazi am incercat penne cu somon, ciuperci trase in vin si sos alb. Verdictul a fost incredibil de aromat si savuros!



Am inceput prin a fierbe in apa cu sare pastele conform timpului indicat pe ambalaj, insa le-am lasat cu 2 minute mai putin pentru ca imi plac al dente. Pentru paste am ales penele de la Hutton. Sunt foarte bune, nu se lipesc si ideale pentru orice reteta doriti sa incercati.



Ciupercile le-am curatat, tulpina am indepartat-o si le-am taiat felii subtiri. Le-am calit apoi in unt si ulei de masline, peste care am turnat vinul si am condimentat cu sare de mare si piper.



Lasati ciupercile pana se evapora tot lichidul, amestecand din cand in cand. Personal prefer ciupercile brune pentru ca au un gust mult mai intens, insa puteti folosi si ciuperci champignon.



Separat am tras intr-o tigaie fileul de somon uns cu putin ulei de masline, sare si piper. L-am lasat sa se coaca, pe toate partile, cam 10 minute pana devine roz pal si nu mai este crud.



Intr-un bol amestecati smantana cu zeama de lamaie, putina sare, piper si 4 lingurite din apa in care au fiert pastele. Scurgeti pennele si aruncati-le in tigaie peste ciuperci, adaugati sosul alb si la final somonul maruntit cu furculita. Amestecati bine si gustati pentru a vedea daca mai trebuie condimantat sau mai doriti zeama de lamaie. La final amestecati si parmezanul si mai lasati pe foc 1-2 minute.



Seviti preparatul cald. Pofta buna!



Mai multe retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/ sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/pages/Cocktail-of-Senses/573085592771209



Reteta pregatita de Teodora @cocktailofsenses.wordpress.com cu paste oferite de Hutton.
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu somon si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete cu paste de la bloggeri
Tagliatelle cu varza creata si sunca

Tagliatelle cu varza creata si sunca

Prajim feliile de sunca intr-un strop de ulei, apoi le scoatem pe hartie absorbanta si le lasam sa

2 voturi    0 comentarii
30 min
Retete cu paste de la bloggeri
Spaghetti Cacio e Pepe

Spaghetti Cacio e Pepe

În primă fază, cu o zi înainte, am dat parmezanul pe răzătoarea mare. Apoi l-am pus

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete cu paste de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • SaltnSasha

    SaltnSasha (Chef de cuisine) , 17 februarie 2015

    Arata excelent.

  • Fara foto

    Mariana Surubariu , 21 iunie 2014

    mi se par foarte bune!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 4 portii aveti nevoie de:
  • - 400g penne Hutton
  • - 1 file somon (cam 200g)
  • - 300g ciuperci brune
  • - 50 ml vin alb sec
  • - 3 linguri smantana grasa
  • - zeama de la o lamaie
  • - 2-3 maini parmezan ras
  • - sare de mare
  • - piper
  • - 2 cubulete unt
  • - putin ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Cocktail of Senses
Quiche cu mazare, rucola si Brie

Quiche cu mazare, rucola si Brie

Pentru aluat trebuie sa amestecati foarte bine, folosind ambele maini, faina cu untul si sarea, pana

4 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Rulada de pui si broccoli

Rulada de pui si broccoli

Imi plac ruladele deoarece, cu putina imaginatie, poti crea o multime de umpluturi. Astazi am folosit

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Pentru a decortica un crevete, apucati-i capul intre degetelul mare si aratator, apoi trageti-l si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar
SaltnSasha

SaltnSasha (Chef de cuisine)

Arata excelent.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete cu paste de la bloggeri

Paste cu dovlecei Paste cu dovlecei

Dovleceiii spalati, uscati, taiati fasii pe lung, cu cutitul economic, se pun in tigaia cu ulei. Jumatate din fasii se calesc acoperite

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Paste cu sos de ciuperci galbiori Paste cu sos de ciuperci galbiori

In vasul cu ulei, se caleste usturoiul intreg, fara sa se arda, doar cat isi elimina aroma si se scoate; se adauga apoi ceapa tocata

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste de casa, cu hribi si bacon