autor:

Doina  Varga

» » Conserve si muraturi

Pepene verde murat (lubenita,harbuz)

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2012

Ingrediente
3 kg pepenei, 1 dovlecel, 1 morcov, 1 gogosar sau ardei gras rosu, 1 felie de telina, 1 legatura frunze de telina, 1 radacina de hrean, 2-3 foi de dafin, 1 lingurita boabe de piper, 1 lingurita boabe de mustar, 2-3 tije de marar uscat, cateva frunze de visin, , pentru saramura, cantitatea de lichid se calculeaza exact jumatate din capacitatea borcanelor:, , 1 lingura sare si 1 lingura zahar pentru fiecare litru de apa

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Printre alte muraturi, isi fac loc cu succes si pepenii. Am gasit in piata pepeni pentru murat, mai micuti, de la dimensiunea unui mar si un pic mai maricei, cat o portocala sau nuca de cocos. Daca ati avut ghinionul sa cumparati un pepene care nu-i prea copt si nici dulce nu e, nu-l aruncati, murati-l.
Spalati bine pepenii si celelalte, curatati morcovul si ardeiul gras (de cotor si seminte) si indesati in borcane mai mari (1.7; 3; 5 litri) pepeneii intregi sau daca sunt mai mari, taiati bucati, fasii de ardei si dovlecel, feliute de morcov si telina, hreanul taiat bastonase.
In functie de volumul borcanelor pe care le-ati umplut, calculati cantitatea de saramura. Folositi apa calduta, adaugati sarea zaharul, bobitele de piper si mustar, foi de dafin, tijele de marar, amestecati sa se dizolve sarea si zaharul si turnati totul in borcane. Astupati cu frunze de visin (daca aveti) sau cu frunze de telina.
Lasati-le sa stea vreo ora-doua si completati saramura, sa le acopere bine, pana sus, apoi inchideti borcanele cu capac sau celofan si hartie, legate deasupra. Intr-o luna vor fi murate, dar e mai bine sa le lasati mai mult, pana la Craciun sau de Anul Nou. Puteti folosi si bidonas de plastic cu capac de 3 sau 5 litri, se mureaza la fel de bine. Sa le tineti, la inceput, undeva unde este mai cald, apoi dati-le in camara, dupa ce au inceput sa fermenteze.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pepene verde murat (lubenita,harbuz)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA FRUCTE CONGELATE -CIRESE  SI VISINE

DIN CATEGORIA FRUCTE CONGELATE -CIRESE SI VISINE

Se curata de codite,se spala,se zvanta si se pun in cutiute din material plastic sau in pungi legate

21 voturi    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei copti la borcan

Ardei copti la borcan

Se culeg ardeii si se spala.Flory ii frige pe o plita groasa la foc de lemne asa le da o aroma deosebita.Dupa

38 voturi    14 comentarii
3h 40 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Varga Etelka , 05 octombrie 2014

    gustos intradevar!

  • Fara foto

    Alesandra Mario , 22 septembrie 2014

    am mancat si e foarte bun

  • Fara foto

    Anna Illyes , 06 septembrie 2014

    AM FOST LINGA BACAU INTRUN SAT SI ACOLO AM MINCAT IN LUNA FEBRUARIEMAU FOST GUSTOASE

    • Fara foto

      Barac Ion Stefan , 24 august 2014

      NU AM FACUT NICIODATA DAR CRED CA ESTE O DELICATESE.MA SI APUC ACUM SA PREPAR ACEASTA RETETA .SANATATE MULTA VA DORESC D-na DOINA VARGA !

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 17 august 2014

      NU SE STRICA PEPENII?DACA NU,AS INCERCA SI EU ACEST MOD.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2012

      Vin si eu la un pepene verde murat!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2012

      Delicatese!*****Forte noi dupa vacanta?O seara buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

14 voturi

Ingrediente

  • 3 kg pepenei
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 gogosar sau ardei gras rosu
  • 1 felie de telina
  • 1 legatura frunze de telina
  • 1 radacina de hrean
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 2-3 tije de marar uscat
  • cateva frunze de visin
  • pentru saramura
  • cantitatea de lichid se calculeaza exact jumatate din capacitatea borcanelor:
  • 1 lingura sare si 1 lingura zahar pentru fiecare litru de apa

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

zana b. (Chef de cuisine)

NU SE STRICA PEPENII?DACA NU,AS INCERCA SI EU ACEST MOD.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Varza murata