autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Peperonata cu legume si usturoi proaspat

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 vinete, , 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde), , 3 dovlecei mici, , 4 rosii, , 3 cepe verzi, , 1 capatana de usturoi, , 1 ramurica de cimbru, , 1 foaie de dafin, , 1 lamaie, , cateva fire de patrunjel, , 200 ml ulei de masline, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Taiati cubulete vinetele, dovleceii si ardeii (fara seminte). Tocati marunt ceapa, curatati rosiile de pielita si taiati-le bucati mai mari. - In 100 ml ulei incins, caliti vinetele circa 8-10 minute, apoi puneti-le la scurs intr-o sita sau pe hartie absorbanta. - In 50 ml ulei incins, caliti intai dovleceii, apoi ardeii, circa 10 minute fiecare. Puneti-i la scurs, sarati-i si piperati-i. - Puneti sa se incinga intr-o cratita uleiul care a mai ramas impreuna cu cateii de usturoi (intregi), pe urma caliti ceapa vreo 3-4 minute la foc mic. Adaugati rosiile, cimbrul, foaia de dafin, sare si piper si lasati-le sa fiarba 15 minute. Varsati celelalte legume calite peste rosii si lasati-le sa mai fiarba 10 minute, amestecand usor, ca sa nu se sfarame. - Gustati de sare si piper, lasati-le sa se raceasca si bagati-le la frigider pana cand le serviti. Se consuma reci, stropite cu zeama de lamaie si garnisite cu rondele de lamaie si patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peperonata cu legume si usturoi proaspat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Patisson (dovlecel plat) umplut

Patisson (dovlecel plat) umplut

Taiem capacul patissonului si golim interiorul cat putem de mult, in asa fel ca exteriorul sa ramana

12 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci la cuptor

Ciuperci la cuptor

Ciupercile se curata si se spala. Palarioarele ciupercilor se aseaza in tava. Coditele si cascavalul

9 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 vinete
  • 2 ardei grasi (unul rosu
  • unul verde)
  • 3 dovlecei mici
  • 4 rosii
  • 3 cepe verzi
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ramurica de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lamaie
  • cateva fire de patrunjel
  • 200 ml ulei de masline
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de vara cu copanele Mancarica de vara cu copanele

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Frittata cu vinete