autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Peperonata cu legume si usturoi proaspat

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 vinete, , 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde), , 3 dovlecei mici, , 4 rosii, , 3 cepe verzi, , 1 capatana de usturoi, , 1 ramurica de cimbru, , 1 foaie de dafin, , 1 lamaie, , cateva fire de patrunjel, , 200 ml ulei de masline, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Taiati cubulete vinetele, dovleceii si ardeii (fara seminte). Tocati marunt ceapa, curatati rosiile de pielita si taiati-le bucati mai mari. - In 100 ml ulei incins, caliti vinetele circa 8-10 minute, apoi puneti-le la scurs intr-o sita sau pe hartie absorbanta. - In 50 ml ulei incins, caliti intai dovleceii, apoi ardeii, circa 10 minute fiecare. Puneti-i la scurs, sarati-i si piperati-i. - Puneti sa se incinga intr-o cratita uleiul care a mai ramas impreuna cu cateii de usturoi (intregi), pe urma caliti ceapa vreo 3-4 minute la foc mic. Adaugati rosiile, cimbrul, foaia de dafin, sare si piper si lasati-le sa fiarba 15 minute. Varsati celelalte legume calite peste rosii si lasati-le sa mai fiarba 10 minute, amestecand usor, ca sa nu se sfarame. - Gustati de sare si piper, lasati-le sa se raceasca si bagati-le la frigider pana cand le serviti. Se consuma reci, stropite cu zeama de lamaie si garnisite cu rondele de lamaie si patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peperonata cu legume si usturoi proaspat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Intr-o alta cratita se pun ouale la fiert tot in apa cu

125 voturi    21 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rondele de ceapa pane

Rondele de ceapa pane

Se bat ouale cu sare,piper,cimbru,boia dulce de ardei dupa gust. Cepele se curata de coaja, se spala

2 voturi    2 comentarii
10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 vinete
  • 2 ardei grasi (unul rosu
  • unul verde)
  • 3 dovlecei mici
  • 4 rosii
  • 3 cepe verzi
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ramurica de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lamaie
  • cateva fire de patrunjel
  • 200 ml ulei de masline
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Orez Curry cu legume si pui