autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Peperonata cu legume si usturoi proaspat

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 vinete, , 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde), , 3 dovlecei mici, , 4 rosii, , 3 cepe verzi, , 1 capatana de usturoi, , 1 ramurica de cimbru, , 1 foaie de dafin, , 1 lamaie, , cateva fire de patrunjel, , 200 ml ulei de masline, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Taiati cubulete vinetele, dovleceii si ardeii (fara seminte). Tocati marunt ceapa, curatati rosiile de pielita si taiati-le bucati mai mari. - In 100 ml ulei incins, caliti vinetele circa 8-10 minute, apoi puneti-le la scurs intr-o sita sau pe hartie absorbanta. - In 50 ml ulei incins, caliti intai dovleceii, apoi ardeii, circa 10 minute fiecare. Puneti-i la scurs, sarati-i si piperati-i. - Puneti sa se incinga intr-o cratita uleiul care a mai ramas impreuna cu cateii de usturoi (intregi), pe urma caliti ceapa vreo 3-4 minute la foc mic. Adaugati rosiile, cimbrul, foaia de dafin, sare si piper si lasati-le sa fiarba 15 minute. Varsati celelalte legume calite peste rosii si lasati-le sa mai fiarba 10 minute, amestecand usor, ca sa nu se sfarame. - Gustati de sare si piper, lasati-le sa se raceasca si bagati-le la frigider pana cand le serviti. Se consuma reci, stropite cu zeama de lamaie si garnisite cu rondele de lamaie si patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peperonata cu legume si usturoi proaspat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume Mexicane sotate

Legume Mexicane sotate

Este simplu de facut, se calesc putin in uleiul de masline, cca 2-3 min apoi se toarna vinul si

4 voturi    1 comentariu
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de cartofi

Piure de cartofi

Se curata cartofii de coaja. Se taie cuburi de marime medie si se pun la fiert intr-o oala cu 2 lingurte

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 vinete
  • 2 ardei grasi (unul rosu
  • unul verde)
  • 3 dovlecei mici
  • 4 rosii
  • 3 cepe verzi
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ramurica de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lamaie
  • cateva fire de patrunjel
  • 200 ml ulei de masline
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval