autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Pere cu limoncello si crema de lapte cu scortisoara

    Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Ingrediente
(pentru 6 portii):, pere 6 buc., limoncello 80 ml, lamaie 1 buc., galbenusuri 3 buc., zahar tos 200 g, faina 40 g, lapte integral 400 ml, smantana neindulcita pentru frisca 200 ml, scortisoara macinata 1 varf de lingurita

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

0 voturi

Mod de preparare

Dulce si acrisor, rafinat, parfumat si surprinzator… ca dragostea. Asa este desertul acesta, perfect pentru a fi savurat in doi, dar pretabil si pentru o masa cu mai multi invitati. Perele dulci si zemoase sunt completate perfect de aroma limoncello-ului si de savoarea discreta a scortisoarei din crema de lapte. Relativ simplu, dar de mare efect, va garantez! Limoncello este un lichior de lamaie, produs in special in sudul Italiei, din coaja lamailor de Sorrento. Destul de tare si foarte parfumat, el este servit, in mod traditional, ca digestiv, dar si-a capatat popularitate si ca ingredient in cocktailuri. Pus in deserturi face adevarate minuni, conferind un farmec aparte preparatului.



Radeti coaja de lamaie si stoarceti sucul intr-un pahar. Pentru crema de lapte, amestecati laptele cu smantana si incalziti, intr-o oala medie. Mixati galbenusurile cu 75 g zahar tos, pana cand obtineti o spuma galbuie. Puneti faina, jumatate din coaja rasa de lamaie si scortisoara. Omogenizati si incorporati, putin cate putin, din laptele fierbinte. Cand temperatura compozitiei se apropie de cea a laptelui, turnati peste laptele din oala. Pe foc mic si amestecand continuu, cu un tel, lasati pana cand crema ajunge la punctul de fierbere. Opriti focul si lasati sa se raceasca.



Curatati perele de coaja (pastrandu-le codita) si puneti-le intr-o oala. Turnati peste ele sucul de lamaie. Amestecati zaharul ramas (125 g) cu 200 ml apa. Adaugati restul de coaja de lamaie si limoncello-ul, omogenizati si turnati peste pere. Pe foc mic, aduceti la punctul de fierbere si lasati 12-15 minute, pana cand perele sunt patrunse. Scoateti perele cu o spumiera si lasati siropul sa fiarba in continuare, pana cand se reduce aproape la jumatate. Opriti focul si lasati sa se raceasca.



Cand vreti sa serviti desertul, puneti cate o para pe farfurie, stropiti cu siropul cu limoncello si imbracati in crema de lapte (circa doua linguri, dupa ce ati omogenizat, in prealabil, crema). Ce va ramane (daca va ramane!), puteti pastra in frigider pentru doua-trei zile.



Mai multe retete delicioase pe blogul Gurmandino.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere cu limoncello si crema de lapte cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mini checuri cu crema de branza

Mini checuri cu crema de branza

Ouale (de la temperatura camerei) le mixam spuma impreuna cu zaharul. Adaugam uleiul, crema de branza,

3 voturi    2 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Faloodeh cu mere

Faloodeh cu mere

Se da marul pe razatoare si se stoarce felia de lamaie verde,ca sa nu se oxideze. Se adauga apa

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

0 voturi

Ingrediente

  • (pentru 6 portii):
  • pere 6 buc.
  • limoncello 80 ml
  • lamaie 1 buc.
  • galbenusuri 3 buc.
  • zahar tos 200 g
  • faina 40 g
  • lapte integral 400 ml
  • smantana neindulcita pentru frisca 200 ml
  • scortisoara macinata 1 varf de lingurita

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Orez cu lapte