autor:

gaby

» » Dulciuri diverse

Pere cu sos de ciocolata

Autor: gaby (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gaby (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2011

Ingrediente
2 pere, 2 căni cu apă, 5 linguri cu zahăr, coaja și sucul de la 1 lămâie mai mică, , Pentru sosul de ciocolată:, , 50 gr ciocolată amăruie, 2 linguri zahăr pudră, 4 linguri smântână dulce, 1 lingură cacao îndulcită

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Am folosit pere din soiul bosc. Din acelea cu coaja subțire, maro și mai tare ca la alte soiuri.

Am curățat perele de coajă lăsându-le codițele apoi le-am dat cu suc de lămâie să nu oxideze. Într-un vas mic și înalt am pus apa ,zahărul sucul de lămâie și coaja dată pe răzătoare.Am ras coaja subțire, doar cea galbenă direct în oală.

Am pus la fiert apa și când a început să fiarbă am pus perele cu codița în sus. Le-am fiert la foc mic până când o scobitoare a intrat ușor în pară.Cam 10 minute. Le-am scos din apă și le-am lăsat să se răcească pe un grătar, astfel se scurg și de apă. Au un miros fantastic și rezistă la fiert, adică nu se înmoaie.



Am început să fac sosul de ciocolată. Într-o oală mică cu fundul gros am pus ciocolata bucățele, smântâna, zahărul și cacaua. Le-am pus pe foc doar câteva secune apoi am amestecat până la topirea ciocolatei și omogenizarea sosului.

Puneți para pe o farfurie, turnați sos de ciocolată peste ea și serviți-o cu o cupă de înghețată.



Este bun și răcoros!



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pere in sos de ciocolata

Pere in sos de ciocolata

Intr-o cratita punem apa, sucul de portocala, zaharul si punem la fiert.Pana incepe lichidul sa fiarba,

6 voturi    2 comentarii
40 min
Retete de post
Raffaelo - bomboane de casa

Raffaelo - bomboane de casa

Intr-un castron se pun laptele praf, zaharul + cel vanilat, esenta de vanilie si nuca de cocos, se

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 12 august 2011

    Alt desert minunat -felicitari.

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 03 august 2011

    Super!! Arata splendid!

  • TeoBucatar

    TeoBucatar (Chef de cuisine) , 02 august 2011

    Excelenta prezentarea!Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 pere
  • 2 căni cu apă
  • 5 linguri cu zahăr
  • coaja și sucul de la 1 lămâie mai mică
  • Pentru sosul de ciocolată:
  • 50 gr ciocolată amăruie
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 4 linguri smântână dulce
  • 1 lingură cacao îndulcită

Raporteaza reteta

Retete
de gaby
Tort cu piersici

Tort cu piersici

Faceți blatul de tort . Separati ouale.Albusurile sa bat spuma tare cu sarea si zaharul adaugat

8 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tarta cu fructe de padure

Tarta cu fructe de padure

Untul cu zahărul le-am mixat , am pus oul sarea și făina cernută cu praful de copt. Am frământat

2 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Budinca de ciocolata cu sos de lamaie

Budinca de ciocolata cu sos de lamaie

Am pus laptele la fiert(am oprit puțin din el). Am amestecat cacaua cu amidonul,zahărul și laptele

5 voturi    4 comentarii
20 min
Budinci

kok miori (Chef de cuisine)

Alt desert minunat -felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri chitara