autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

PERE IMBATATE CU INGHETATA

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
500 ml vin alb, 3 linguri zahar, 1 baton de scortisoara, 1 varf de cutit nucsoara macinata, 1 varf de cutit piper proaspat macinat, 1 coaja de lamaie taiata fin, 4 pere coapte, 4 linguri smantana, optional, 1 cupa inghetata de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita mica, se da in fiert vinul cu zahar, scortisoara, nucsoara, piper si coaja de lamaie
Intre timp, se curata perele de coaja (nu li se rupe codita) si se indeparteaza cotorul, cu un instrument special.

Se pun perele in vin, se reduce focul si se fierb perele, culcate, circa 20 de minute, pana s-au inmuiat. Dupa ce s-a scurs jumatate din timp, se intorc perele pe partea cealalta.

Se ia cratita de pe foc. Se scot perele cu o spumiera si se aranjeaza pe o farfurie, cu coditele in sus. Siropul se strecoara si se toarna peste pere. Perele se pot lasa sa se raceasca putin si se pot garnisi cu cate o lingura de smantana.
Se pune pe farfurie alaturi de 1 cupa de inghetata de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "PERE IMBATATE CU INGHETATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
rondele cu nuci

rondele cu nuci

se freaca spuma untul cu zaharul,apoi se adauga ouale pe rand,mirodeniile,faina si la urma nucile;se

7 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tarta cu prune

Tarta cu prune

Intr-un bol se amesteca fulgii de ovaz cu 100g faina,100g zahar brun,untul taiat cubulete,se framanta

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

    Un deliciu...

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 ml vin alb
  • 3 linguri zahar
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 varf de cutit nucsoara macinata
  • 1 varf de cutit piper proaspat macinat
  • 1 coaja de lamaie taiata fin
  • 4 pere coapte
  • 4 linguri smantana
  • optional
  • 1 cupa inghetata de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    2 comentarii
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Dulceata de cirese