autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

PERE IMBATATE CU INGHETATA

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
500 ml vin alb, 3 linguri zahar, 1 baton de scortisoara, 1 varf de cutit nucsoara macinata, 1 varf de cutit piper proaspat macinat, 1 coaja de lamaie taiata fin, 4 pere coapte, 4 linguri smantana, optional, 1 cupa inghetata de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita mica, se da in fiert vinul cu zahar, scortisoara, nucsoara, piper si coaja de lamaie
Intre timp, se curata perele de coaja (nu li se rupe codita) si se indeparteaza cotorul, cu un instrument special.

Se pun perele in vin, se reduce focul si se fierb perele, culcate, circa 20 de minute, pana s-au inmuiat. Dupa ce s-a scurs jumatate din timp, se intorc perele pe partea cealalta.

Se ia cratita de pe foc. Se scot perele cu o spumiera si se aranjeaza pe o farfurie, cu coditele in sus. Siropul se strecoara si se toarna peste pere. Perele se pot lasa sa se raceasca putin si se pot garnisi cu cate o lingura de smantana.
Se pune pe farfurie alaturi de 1 cupa de inghetata de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "PERE IMBATATE CU INGHETATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac glazurat

Cozonac glazurat

Amestecam toate ingredientele pentru aluat si framantam aluatul pana ce devine elastic. Il lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Plăcinta cu dovleac roșu

Plăcinta cu dovleac roșu

-se prepară un aluat moale nelipicios din toate componentele din rețetă(aluat) -se lasă la odihnit

4 voturi    5 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

    Un deliciu...

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 ml vin alb
  • 3 linguri zahar
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 varf de cutit nucsoara macinata
  • 1 varf de cutit piper proaspat macinat
  • 1 coaja de lamaie taiata fin
  • 4 pere coapte
  • 4 linguri smantana
  • optional
  • 1 cupa inghetata de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    2 comentarii
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

7 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Cozonac impletit ,cu nuca