autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

PERE IMBATATE CU INGHETATA

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
500 ml vin alb, 3 linguri zahar, 1 baton de scortisoara, 1 varf de cutit nucsoara macinata, 1 varf de cutit piper proaspat macinat, 1 coaja de lamaie taiata fin, 4 pere coapte, 4 linguri smantana, optional, 1 cupa inghetata de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita mica, se da in fiert vinul cu zahar, scortisoara, nucsoara, piper si coaja de lamaie
Intre timp, se curata perele de coaja (nu li se rupe codita) si se indeparteaza cotorul, cu un instrument special.

Se pun perele in vin, se reduce focul si se fierb perele, culcate, circa 20 de minute, pana s-au inmuiat. Dupa ce s-a scurs jumatate din timp, se intorc perele pe partea cealalta.

Se ia cratita de pe foc. Se scot perele cu o spumiera si se aranjeaza pe o farfurie, cu coditele in sus. Siropul se strecoara si se toarna peste pere. Perele se pot lasa sa se raceasca putin si se pot garnisi cu cate o lingura de smantana.
Se pune pe farfurie alaturi de 1 cupa de inghetata de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "PERE IMBATATE CU INGHETATA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec aromat

Chec aromat

Separam galbenusurile de albusuri. Presaram putina sare si zahar peste galbenusuri si intre timp

1 vot    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse
Cuib de viespe

Cuib de viespe

Crema: Untul la temperatura camerei se amesteca bine cu zaharul si dupa se pune pe foaie. Aluatul

5 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

    Un deliciu...

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 ml vin alb
  • 3 linguri zahar
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 varf de cutit nucsoara macinata
  • 1 varf de cutit piper proaspat macinat
  • 1 coaja de lamaie taiata fin
  • 4 pere coapte
  • 4 linguri smantana
  • optional
  • 1 cupa inghetata de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Clatite Gundel